avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitare

vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:28, 18 Noiembrie 2012
Daca vorbim de o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate , la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform art 82 c.pen.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in acest interval de timp, calculat asa cum am aratat mai sus, nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art 83 si 84 c.pen., dupa expirarea acestuia sunteti reabilitat de drept conform art 86 c.pen.
Prin urmare dupa expirarea termenului de incercare, solicitati eliberarea unui cazier, iar daca pedeapsa aplicata figureaza inca in cazierul dvs., este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Pot cere reabilitarea inainte de termen? remusstoian80 remusstoian80 pot cere reabilitarea inainte de termenul expirarii executarii cu suspendare a unei pedepse? (vezi toată discuția)