avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot cere reabilitarea inainte de termen?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot cere reabilitarea inainte de termen?

pot cere reabilitarea inainte de termenul expirarii executarii cu suspendare a unei pedepse?

Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 19:07, 7 Iunie 2011
Nu este posibil.
~ Conținut șters la cerere ~
in cazul suspendarii reabilitarea opereaza de drept...dupa trecerea termenului de incercare,(adica dupa trecerea suspendarii+2 ani) daca intre timp nu ati mai comis o alta infractiune cu intentie. Dupa acest termen sunteti reabilitat de drept fara sa fie necesara o cerere in acest sens.
Nu.In cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, dupa expirarea termenului de incercare cumpus din cuantumul pedepsei aplicate plus un interval de timp de 2 ani prevazut de art 82 c.pen.( termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare), daca condamnatul nu a savarsit o alta infractiune si nici nu a fost pronuntata revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art.83 si 84 c.pen., va interveni reabilitarea de drept.
Daca dupa expirarea termenului de incercare ( cu precizarile aratate mai sus )pedeapsa aplicata inca figureaza in cazier, este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
O sa raspund ca la Radio Erevan. Da, puteti, dar de ce ati face-o, pentru ca sigur cererea va fi respinsa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)