avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier judiciar

buna ziua as dori si eu oexplicatie.am fost condamnat acum 2 ani la 2 ani cu suspendare si as dori sa stiu daca imi apare in cazier acea condamnare.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:44, 13 Noiembrie 2010
in cazierul judiciar va aparea acea condamnare.
Pana la reabilitarea dvs,condamnarea va figura inserata in cazierul dvs.judiciar.
Conform art.135 lit.a c.pen,reabilitarea va putea fi facuta de dvs,dupa trecerea unui termen de 4 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, la care se adauga jumatate din pedeapsa care v-a fost aplicat,deci dupa o perioada de 5 ani si o luna
Ati fost condamnat la 2 ani cu suspendare. Va interveni reabilitarea de drept.
Dar pe langa acei 2 ani o sa fie si termenul de incercare.
Daca au trecut deja 2 ani, dupa inca 2 ar trebui sa nu mai apara in cazier.

razvan82x a scris:

buna ziua as dori si eu oexplicatie.am fost condamnat acum 2 ani la 2 ani cu suspendare si as dori sa stiu daca imi apare in cazier acea condamnare.va multumesc!
In cazier pedeapsa aplicata va figura timp de 4 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, in situatia in care in termenul de incercare de 4 ani care se compune din cuantumul pedepsei de 2 ani plus un termen de 2 ani prev de art.82 c.pen., nu savarsiti o alta infractiune in acest termen si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art.83 si 84 c.pen.
Dupa acest termen intervine reabilitarea de drept in conditiile art.86 c.pen si nu in conditiile art.135 c.pen. pentru ca suntem in prezenta unei condamnari cu suspendarea conditionata executarii pedepsei.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare xuser xuser Cand expira cazierul unei persoane condamnate la 2 ani cu suspendare? 1. La expirarea termenului de incercare? Care este in jur de 2-5 ani + durata ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei-cat timp pedeapsa figureaza in cazier? mrYAYO mrYAYO as avea si eu 2 intrebari am o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru furt as dori sa aflu cu cate luni se merge la an la pedeapsa cu suspendare si ce este ... (vezi toată discuția)