avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate nadox

Activitate nadox

Acum 7 ani, in 2005 am inregistrat la Osim mai multe modele/desene industriale pentru citeva produse pe care incepeam sa le import si comercializez.
Dupa putin timp am emigrat din tara si am lasat o persoana sa se ocupe de afacerile respective. Dupa cum era de asteptat, ca bun roman, persoana respectiva mi-a inselat increderea si banii. Anul trecut am renovat la Osim certificatele care expirau ca sa nu pierd ceea ce am platit si n-am folosit in primii 5 ani.
Am incercat sa imputernicesc un avocat sa se ocupe de demersurile necesare pentru a depista firmele care in perioada 2005 si pina in prezent au inceput sa importe si sa vinda produsele pentru care am eu propietate industriala.
Avocatul respectiv mi-a promis multe si efectiv nu a facut nimic.
Timpul a trecut si eu am tot aminat orice actiune din cauza distantei si a unor probleme personale, dar acum ca am gasit forumul asta mi-am zis sa incerc sa vad daca pot obtine vreo indrumare incotro si cum sa actionez in continuare, daca o pot face pe cont propiu sau sa gasesc persoane competente si intradevar interesate de cazul meu care sa ma ajute sa imi apar produsele si sa cer despagubiri celor care au profitat de lipsa mea.
Chiar acum am facut o cautare pe google.ro si am descoperit ca de cind m-am uitat ultima oara acum vreo 6 luni au mai aparut inca vreo 5 firme noi care publiciteaza pe site-urile lor sau pe diferite plataforme online "produsele mele".
Intrebari as avea o mie dar principalele ar fi:
- ce-am de facut avind in vedere detaliile explicate succint mai sus?
- ce nui de facut?, adica pro-uri si contra-uri...
- desi am cautat si nam gasit sunt aici pe forum cazuri asemanatoare cu al meu?
- ce posibilitati de reusita exista daca e sa actionez pe cont propiu?
- cererile de recuperare se pot face cu caracter retroactiv?
- demersurile ce trebuie facute se pot face online, telefon, etc?
Ma opresc aici ca sa nu ma lungesc inecesar.
Daca am uitat orice detaliu nu ezitati sa mi-l cereti.
As fi bucuros sa primesc orice informatie, sfat, indrumare care sa ma miste din punctul mort in care ma aflu pentru a imi apara si recupera investitia in produse si investitia financiara directa la Osim si indirecta in alte concepte.
Astept cu nerabdare si multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.