avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate Dadana27

Activitate Dadana27

Buna ziua.
Daca o persoana este girant pentru o alta persoana care intre timp a decedat, iar singurul mostenitor este un adult avand o pensie de handicap (persoana respectiva are un imobil drept mostenire), cine plateste datoria la banca? Mostenitorul sau girantul? Cum poate girantul sa iasa din aceasta situatie fara sa i se impute suma? Asigurarea ce acopera in definitiv? (asiguratorul a refuzat sa acopere suma pe motiv ca persoana respectiva figura in evidentele medicului de familie cu o afectiune care a constituit, alaturi de altele, una din cauzele decesului)
Buna seara
Pot parintii sa imparta anul concediului de ingrijire a copilului timp de un an, astfel incat mama sa aiba parte de primele sase luni de concediu de maternitate si tatal in urmatoarele 6 luni de concediu de paternitate, beneficiind bineinteles de indemnizatia de crestere a copilului conform cotizatiei fiecaruia? Fac precizarea ca tatal are firma, in timp ce mama este salariat in sistemul de stat.
Pentru ca tatal sa intre in concediu de paternitate si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului, este nevoie ca cei doi parinti sa fie casatoriti, sa aiba certificat de casatorie?
Buna ziua
Mama poate beneficia de stimulentul de insertie daca se intoarce la serviciu inainte de implinirea varstei de de 1 an a copilului, iar tatal intra in concediu de ingrijire copil?
multumesc mult pentru informatii....
Buna ziua,

tatal meu a facut un credit de nevoi personale la banca. Pentru ca a ramas in urma cu plata ratelor, o firma de recuperare a preluat contractul. Intre timp tatal mau a decedat in august a.c. si, contactandu-i, au zis ca ratele trebuie platite in continuare, desi titularul contractului a murit. In plus au cerut si copie dupa certificatul de deces lucru care mi s-a parut culmea tupeului daca tot nu conteaza in incheierea contractului. Oricum, intrebarea mea este.....au dreptul sa ceara plata ratelor in continuare daca tatal a murit?

Astept raspuns.