avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme preluare credit de catre o firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme preluare credit de catre o firma de recuperare

Buna ziua,

tatal meu a facut un credit de nevoi personale la banca. Pentru ca a ramas in urma cu plata ratelor, o firma de recuperare a preluat contractul. Intre timp tatal mau a decedat in august a.c. si, contactandu-i, au zis ca ratele trebuie platite in continuare, desi titularul contractului a murit. In plus au cerut si copie dupa certificatul de deces lucru care mi s-a parut culmea tupeului daca tot nu conteaza in incheierea contractului. Oricum, intrebarea mea este.....au dreptul sa ceara plata ratelor in continuare daca tatal a murit?

Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dadana27 , utilizator 21:28, 9 Septembrie 2012
Buna seara
In primul rand condoleante!
Cititi contractul, e posibil ca tatal d-stra sa fi avut o asigurare de viata cesionata bancii in cadrul clntractului de credit. Daca e asa nu va mai intereseaza nimic, banca ( sau firma de recuperare) va depune dosarul la firma asiguratoare.
Daca nu exista o asigurare atunci o data cu sucesiunea veti mostenii nu doar bunurile dar si datoriile tatalui.
Succes
Cu stima
In orice caz, pentru ca tatal dvs a decedat dupa intrarea in vigoare a noului Cod succesiunea nu se mai accepta decat sub beneficiu de inventar. In cazul in care nu exista asigurare (desi este putin probabil, pentru că majoritatea contractelor asa au fost concepute, trebuie sa aveti mentionat lucrul acesta in contract) cel mai bine este sa dezbateti succesiunea la un notar public. Daca tatal dvs nu a avut bunuri in masa succesorala, puteti renunta la succesiune si nu veti mai putea fi urmarit dvs. pentru datoriile decedatului.
multumesc mult pentru informatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Banca maryusik_pdr maryusik_pdr buna ziua.tatal meu a avut o rata la banca si a platit-o cat timp a trait si el acum a murit.deci el cand a facut rata la banca nu i-a trebuit nici girant nici ... (vezi toată discuția)
Credit persoana decedata cella1114 cella1114 Tatal fiului meu a decedat in urma cu 3 ani. A avut contractat in anul 2008 un credit pe persoana fizica (credit cu buletinul), fara ipoteca, fara giranti, ... (vezi toată discuția)