avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit persoana decedata

Tatal fiului meu a decedat in urma cu 3 ani. A avut contractat in anul 2008 un credit pe persoana fizica (credit cu buletinul), fara ipoteca, fara giranti, fara asigurare de viata. Dupa decesul sau nu s-au mai platit ratele si acum dosarul a ajuns la o firma de recuperare creante care solicita fiului meu sa plateasca acest credit. Mentionez ca in momentul la care s-a contractat creditul fiul meu er student si era in intretinerea mea, tatal nefiind casatorit.
Intrebarea este daca fiul este obligat sa plateasca acest credit negarantat??
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
cella1114, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:50, 2 Martie 2013
Fiul dvs a acceptat succesiunea in urma tatalui? Au ramas ceva bunuri ?
Da, a acceptat succesiunea pentru ca avea o firma si a pre;luat-o el, dar toate imobilele subt girate la banci pentru credite luate pentru firma.
Fiul dvs va putea fi executat silit pt acel credit in limita activului mostenit de la tatal sau, stiut fiind faptul ca din mostenire fac parte atat bunurile, cat si datoriile.
Fiind vb de un deces sub vechiul cod civil, ar fi trebuit sa accepte succesiunea sub beneficiu de inventar daca vroia sa platesca acel credit in limita activelor mostenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile pfa in caz de deces? AA1980 AA1980 Buna ziua, Am o situatie un pic mai complicata.... Dupa decesul tatalui meu care era pfa, am aflat ca impozitul la finante este neachitat, avand de plata in ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut al unei persoane care a decedat. colibri colibri Tatal meu a decedat in urma cu o luna.In urma cu doua saptamani am aflat ca avea un imprumut la o anumita Banca!Suma a fost mica deci nu a existat o ipoteca ... (vezi toată discuția)