avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut al unei persoane care a decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut al unei persoane care a decedat.

Tatal meu a decedat in urma cu o luna.In urma cu doua saptamani am aflat ca avea un imprumut la o anumita Banca!Suma a fost mica deci nu a existat o ipoteca pe casa...dar nici asigurare de viata nici giranti.Banca are dreptul de a intenta o actiune impotriva mea in calitate de mostenitor!!Mentionez ca starea de sanatate a tatalui meu afost foarte proasta...dar banca se pare ca nu asolicitat nici macar o adeverinta de la medicul de familie!
Cel mai recent răspuns: colibri , utilizator 09:57, 4 Iunie 2008
Iin calitate de mostenitor al tatalui dvs, preluati atat activul cat si pasivul patrimoniului sau, in cazul in care nu ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar; astfel, trebuie sa rambursati creditul contractat de tatal dvs.
Banca nu este indreptatita si nici nu are interes sa solicite adeverinta medicala care sa ateste starea de sanatate a debitorilor sai.
Este foarte adevarat!!....Dar despre riscul pe care si l-a asumat Banca....ce se poate spune?
Mergeti totusi la banca sa va informati. Daca imprumutul a fost facut pentru achizitionarea unor bunuri, nu exista asigurare, dar daca e vorba de un imprumut nenominalizat ( de nevoi personale) poate , totusi avea o asigurare cu risc de deces inclus.
Imprumutul era facut de un om care suferise anterior trei atacuri vasculare si a carui stare de sanatate precara era vizibila!!se pare ca nu exista asigurare de viata pentru ca a fost o perioada cand Banca nu facea aceste asigurari!cred ca tatal meu a dat o declaratie pe proprie raspundere ca "este sanatos clinic"! Deci a mintit!!
Ok, absolut dde acord, aveti dreptate...
O alta intrebare, insa: dar despre riscul de a mosteni mai multe datorii decat creante sau bunuri, ce spuneti?

Datoriile se mostenesc si bancile stiu asta. Asa incta, riscul de deces intervine atunci cand debitorul pare a deceda fara mostenitori sau are mai multe creante decat bunuri... Exista si situatii cand acest risc se rasfrange asupra bancii, dar si situatii cand nu se rasfrange.
Exista situatii cand mostenitorii, chiar daca nu au mostenit nimic, trebuie sa plateasca. :)
Inca nu e cazul dv., asa ca bucurati-va ca putea fi mult mai rau!
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile din romania andremarius andremarius salut,am nevoie de ajutorul vostru.in februarie 2008 tatalui meu(de-al doi-lea)i-a fost acordat un imprumut la banca.ratele au fost platite regulat luna de ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)