avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu bancile din romania
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu bancile din romania

salut,am nevoie de ajutorul vostru.in februarie 2008 tatalui meu(de-al doi-lea)i-a fost acordat un imprumut la banca.ratele au fost platite regulat luna de luna timp de trei ani si patru luni(precizez ca in ratele platite era inclusa si asigurarea)din pacate in iunie 2011 tatal meu s-a sinucis.impreuna cu mamea mea(biologica)am mers la banca sa ne informam de ceea se v-a intampla cu banii restanti avand cu noi certificatul de deces al tatalui meu.din pacate cei de la banca nici nu au vrut sa se uite pe hartiile aduse de noi ca sa nu mai vorbim de faptul ca au inceput cu amenintari de tipul ca oricum terbuie sa platim ca daca nu ne vor trimite acasa recuperatorii.banii au fost pt nevoi personale,iar in contract nu rezultau giranti sau ipoteci in plus mai era si un alineat care spunea ceva de genul ca daca cel care a cerut imprumutul se sinucide dupa doi ani de la acordarea banilor asigurarea v-a acoperi restul de bani.intrebarea mea este cine trebuie sa platesca restul de bani avand in vedere ca mama mea nu a semnat nici un document la banca dar fiind totusi sotia tatalui meu(de-al doi-lea)va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:23, 23 Septembrie 2011
Daca asigurarea acopera si sinuciderea, atunci trebuie sa plateasca societatea de asigurare.
Daca sinuciderea nu este acoperita de asigurare, atunci obligatia de plata a ratelor imprumutului trece asupra mostenitorilor defunctului, care vor raspunde atat cu bunurile mostenite, cat si cu cele proprii.
Se poate evita raspunderea mostenitorilor cu bunurile proprii, daca se accepta mostenirea sub beneficiu de inventar.
Salut, vreau sa intreb ce se intamlpa in cazul in care banca nu are ipoteci asupra bunurilor , cum se mai poate indrepta imotriva mostenitorilor...? B-)
Domnule Dan_sur, nu prea inteleg ce legatura au acei ochelari negri cu intrebarea dumneavoastra, dar am sa va incerc sa va ridic acel semn de intrebare. Pasivul mostenirii se transmite succesorilor intocmai ca si activul. Astfel, chiar daca decedatul nu are bunuri, dar are datorii, succesorii mostenesc ceva. Ce? Sigur ati inteles, e vorba de datorii. Asadar, va puteti da ochelarii de soare jos, banca poate sa se indrepte impotriva mostenitorilor chiar daca nu exista vreun bun ipotecat, mai mult, chiar daca nu exista niciun bun in masa succesorala ci doar datorii. Ca sa evite asta mostenitorii trebuie sa accepte mostenirea doar sub beneficiu de inventar.

In ce priveste clauza cu sinuciderea, eu nu cred ca exista polita de viata care sa accepte ca si risc sinuciderea.
Multumesc, am inteles , nu-s lamurit de expresia "doar sub beneficiu de inventar "?Sa inteleg ca banca are prioritate si poate sa ia tot iar eventualii mostenitori nimic?
Banca nu are nicio prioritate. banca nu poate decat sa execute bunurile lasate mostenire, sau ale mostenitorilor (daca nu mostenesc sub beneficiul de inventar) pana la valoarea creantei pe care o are de recuperat.
Faptic, bunurile sunt mostenite, doar ca ele pot fi oricand executate silit de banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Mostenire credite bianca ionita bianca ionita Buna ziua! Tatal meu a decedat acum o luna si am descoperit ca avea 7 credite plus un CAR. Acum bancile ne hartuiesc pe noi copiii lui, fiind mostenitorii. ... (vezi toată discuția)