avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am gasit acte de imprumut la BRD Finance ale tatalui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am gasit acte de imprumut la BRD Finance ale tatalui meu dupa ce a murit

Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito avand ceva probleme financiare pensia a fost mica de 411 Ron iar in cca. 18-19.04.2014 el a facut un accident vascular ramanand la pat iar creierul afectat...lam adus de la Suceava la mine la Hunedoara unde am avut grija de el l-am dus si la un psihiatru diagnosticul fiind Tulburare mentala nespecificata , datorita vatamarii si disfunctiei cerebrale si a unei boli psihice...Saptaman trecute in 13.01.2015 a murit si cand am facut ordine am gasit actele ce pot face acum trebuie sa platim noi mostenitorii?ma pot folosi de asigurarea facuta de brd finance in momentul imprumutului chiar daca el nu a platit nici o rata?
Cel mai recent răspuns: julaikos , utilizator 21:10, 25 Ianuarie 2015
Prin acceptarea mostenirii,mostenitorii preiau si pasivul mostenirii(datoriile),nu raspund ptr.datorii daca preiau mostenirea sub beneficiu de inventar adica,pasivul in limita activului.
Faptul ca el a facut accident vascular la o luna si jumatate dupa ce a facut imprumutul ma poate ajuta cu ceva?
daca preiau mostenirea sub beneficiu de inventar adica,pasivul in limita activului. banca se poate atinge de casa pe numele lui?
albumihaela a scris:

Faptul ca el a facut accident vascular la o luna si jumatate dupa ce a facut imprumutul ma poate ajuta cu ceva?

Cu ce sa va ajute ? Nu are de ce sa conteze.
Trebuie sa platiti datoria, nu aveti incotro.
Dupa noul cod civil, nu mai sunteti nevoit sa acceptati expres succesiunea sub titlu de inventar, chiar daca acceptati succesiunea tacit, nu veti plati din banii dvs datoriile , ci din bunurile celui ce l-ati mostenit. Nu puteti sa mosteniti casa fara sa ii platiti datoriile. Poate platiti vanzand alte bunuri mobile din casa.



Efectele acceptarii Art. 1.114
(1) Acceptarea consolideaza transmisiunea mostenirii realizata de plin drept la data decesului.
(2)
Mostenitorii legali si legatarii universali sau cu titlu universal raspund pentru datoriile si sarcinile mostenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proportional cu cota fiecaruia.

Multumesc pentru ajutor :)

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul bancar dupa moartea celui care l-a contractat? hingheru hingheru Am o intrebarare: un parinte a facut un credit de nevoi personale, creditul are asigurarea de viata obligatorie, parintele a decedat, copii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)