Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito avand ceva probleme financiare pensia a fost mica de 411 Ron iar in cca. 18-19.04.2014 el a facut un accident vascular ramanand la pat iar creierul afectat...lam adus de la Suceava la mine la Hunedoara unde am avut grija de el l-am dus si la un psihiatru diagnosticul fiind Tulburare mentala nespecificata , datorita vatamarii si disfunctiei cerebrale si a unei boli psihice...Saptaman trecute in 13.01.2015 a murit si cand am facut ordine am gasit actele ce pot face acum trebuie sa platim noi mostenitorii?ma pot folosi de asigurarea facuta de brd finance in momentul imprumutului chiar daca el nu a platit nici o rata?
Avand in vedere suma relativa mica a imprumutului,acceptati mostenirea,si platiti din banii proprii sau vanzand din bunurile mobile ale mostenirii,nu asteptati sa inceapa banca executarea silita.
Incercati sa lamuriti problema cu asigurarea insa este bine sa fiti bine informat atunci cand mergeti la banca.
Mergeti mai intai la firma de asigurare ca sa va informati daca asigurarea acopera debitul.
Datoria la banca poate fi mare intrucat s-au adunat dobanzi si penalitati.
Tatal meu a avut la fel un credit pe numele lui,era cu ratele la zi,insa dupa cativa ani de la luarea creditului i s-a descoperit un cancer cu metastaze prin tot corpul si nu a mai trai prea mult din pacate,iar dupa deces,am mers la banca in calitate de mostenitori,am anuntat decesul,ne-au trimis intai instiintare cu cat mai era de plata,o suma destul de importanta,insa creditul avea asigurare si una din conditii era ca beneficiaza de acoperirea asigurarii doar daca boala a survenit ulterior contractarii creditului,si asa nu a trebuit sa mai achitam nici o rata,basca,a durat vreo doua luni pana am primit raspunsul,timp in care am platit in continuare ratele,iar banii pe ratele astea doua au ramas in cont dupa ce creditul a fost achitat de compania de asigurari,si a trebuit sa facem dezbatem succesiunea ca sa-i putem scoate,a fost cam chit pe chit cat ne-au costat dezbaterea succesorala sau cum se numeste cu cat am luat din cont inainte sa-l inchidem,tatal meu neavand alte bunuri pe numele lui.