avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ma poate obliga banca sa platesc?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ma poate obliga banca sa platesc?

Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se intampla ceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 17:45, 9 Septembrie 2011
Buna dimineata

Imprumutul l-a facut sotul in timpul casatoriei?, pentru ca in caz afirmativ, banca poate initia procedura de executare silita impotria sotului suprovetuitor, executand totalitatea bunurilor mobile si imobile care v-a apartin.
Depinde de data in care a fost contractat imprumutul, ce garantii au fost puse pentru acordarea creditului din partea bancii(ipoteca, gaj, etc)
Daca nu aveti bunuri mobile sau imobile nu are ce sa va faca.

Cu respect,

Va pot executa silit venituri si/sau bunuri in anumite conditii. Sunteti girant sau coplatitor la credit ? Ati dezbatut mostenirea dupa sot ? Cat timp a trecut de la deces?
Din pacate va trebui sa achitati dvs. ratele in continuare.
daca acel credit a fost contractat de sot in timpul casatoriei, da banca va poate executa, prin mostenire primiti si activele si pasivele defunctului, solutiile sunt:
- acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar , prin aceasta raspundeti de pasivul succesoral numai in limita activului obtinut;
- daca defunctul nu avea nimic , active ma refer, puteti face o declaratie de renuntare la mostenire, la notar
Imprumutul a fost facut in timpul casatoriei si a garantat numai cu salariul. Eu nu apar pe contractul de creditare, nu am semnat acolo nimic.

Alte discuții în legătură

De ce se mostenesc datoriile unor carduri de credit ? gina tudor gina tudor Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Tatal meu a murit pe 31 decembrie 2009 , si a avut 2 carduri de credit fara asigurare , la TBI si la EFG . ... (vezi toată discuția)
Executare silita ovidana ovidana Sotul meu ( decedat intre timp) a luat credite de la anumite banci, in perioada in care eram casatoriti, pe care le-a garantat cu bunurile imobiliare proprii. ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)