avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... De ce se mostenesc datoriile unor carduri de credit ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

De ce se mostenesc datoriile unor carduri de credit ?

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Tatal meu a murit pe 31 decembrie 2009 , si a avut 2 carduri de credit fara asigurare , la TBI si la EFG . Acum , institutiile respective ne someaza pe noi , copiii , sa lichidam acele carduri . Nu mi se pare corect , moral , cinstit ( legal vreau sa-mi spuneti dvs ) ca noi sa platim niste bani pe care nu i-am vazut niciodata , nu ne-am folosit in nici un fel de ei si , mai mult decat atat , sa dam si dobanda pt ei !!! Cand s-au incheiat acele contracte , tata a garantat doar cu pensia dumnealui , fara alt garant/coplatitor ori garantii imobiliare . Daca au dreptate acele institutii , de ce mie mi s-a cerut garantie imobiliara (am achitat taxe fff mari pt ea) pt un credit la banca , de ce se mai incheie acele asigurari de viata pt credite de nevoi personale daca tot se gaseste cineva sa plateasca acei bani in cazul in care imprumutatul decedeaza ori , stiu eu , fuge din tara ?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede deoarece cei de la TBI vor sa ne execute silit ( tata era restant la dumnealor).
Multumesc pt intelegere!
Cu respect,
GinaTudor
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:48, 12 Ianuarie 2010
La mostenirea unei persoane, mostenitorilor li se transmite atat activul ( bunurile) cat si pasivul ( datoriile).
In termen de 6 luni, putem accepta sau renunta la succesiune.
Nu putem accepta activul si renunta la pasiv. Putem renunta la tot.
Sau mai putem accepta mostenirea sub beneficiu de inventar. Asta inseamna ca, pt datoriile defunctului creditorul se va indestula excusiv din bunurile care compun masa succesorala, neputand sa execute bunurile proprii ale mostenitorilor.
Cu alte cuvinte, daca ati accepta sub beneficiu de inventar, banca va executa silit bunurile care au fost ale tatalui ( mobile sau imobile) pana la indestulare, nemaiputand sa se indrepte impotriva dvs. si a fratelui.
Aceasta varianta e buna in conditiile in care tatal nu a avut mai nimic de lasat. Daca a avut, de exemplu, un apartament, mai bine acceptati succesiunea pur si simplu si platiti datoriile decat sa scoata la licitatie un bun care ar putea avea o valoare materiala si sentimentala mai mare decat creditele respective si cand ati putea primi in urma vanzarii o suma insignifianta.
Acum alegeti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Cui revine datoriile parintelui in caz de deces ? alinabalaci alinabalaci tata a facut un credit la banca dar nu a girat cu nimic imobiliar ,in caz de deces cui ii revine sa plateasca banca ? (vezi toată discuția)