avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cui revine datoriile parintelui in caz de deces ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cui revine datoriile parintelui in caz de deces ?

tata a facut un credit la banca dar nu a girat cu nimic imobiliar ,in caz de deces cui ii revine sa plateasca banca ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:38, 26 Decembrie 2009
Mostenirea inseamna a accepta atat activul ( bunurile) cat si datoriile ( cum este creditul) Daca nu aveti altceva de mostenit de pe urma tatalui puteti face declaratie de renuntare la mostenire si nu mai platiti creditul. daca acceptati succesiunea veti fi obligata si la plata creditului.
Mai exista posibilitatea ca acel credit sa fi avut si o asigurare pentru viata, caz in care debitul este acoperit de asigurator.
tata nu are nici o propietate pe numele lui decat o masina.,,, pe contractul de la banca scrie ca el este garantia reala a creditului
Aveti posibilitatea sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar!B-) In acest fel veti avea garantia ca nu veti scoate bani din buzunar pentru a achita datoriile defunctului!B-)
Deobicei orice credit e insotit de o asigurare de viatza tocmai pt situatii de genul asta.
Mie mi-au facut asigurare de viatza si pt un credit de 14 mil la achizitionarea unui amarit de monitor LCD.
Mai verificati inca o data poate exista o astfel de asigurare.


Înainte să moară mama, a făcut un credit pentru un frigider şi cuptor cu microunde.După decesul ei, ni s-a spus că au ,uitat" să facă o asigurare de viaţă.Aşa că, tata a plătit în continuare creditul.

Alte discuții în legătură

După moartea tatălui am aflat că are datorii la bănci. suntem obligați noi, copiii, să le plătim? Sassolina Sassolina hey buna seara,o singura intrebare am,ma scuzati ptr deranj la ora asta, dar am apelat la varianta online pentru a ma lamuri cu ceva...Am 23 de ani si tatal ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)