avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După moartea tatălui am aflat că are datorii la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După moartea tatălui am aflat că are datorii la bănci. Suntem obligați noi, copiii, să le plătim?

hey buna seara,o singura intrebare am,ma scuzati ptr deranj la ora asta, dar am apelat la varianta online pentru a ma lamuri cu ceva...Am 23 de ani si tatal meu a decedat de putin timp, parintii mei au divortat de ceva timp,..mai am doi frati, De foarte mult timp am incercat sa vorbim cu tatal nostru dar el a refuzat, inainte sa moara nea contactat ,..dar a fost prea tarziu pentru el,dupa moartea lui am descoperit ca avea foarte multe imprumuturi la banci, cum parintii mei inca mai aveau partajul pentru apartamentul pe care il aveau impreuna. nu stiu cum se va termina procesul,...as vrea sa stiu in ce masura putem noi copiii sa fim obligati sa achitam toate datoriile de la banci?...in orasul meu,am incercat sa contactez cel mai bun avocat...si din orasele alaturate...dar el nu imi poate garanta ca nu vom avea probleme....chiar daca stam toti 3 in strainatate...avem un singur apartament in oras.. (de rezerva),sa avem unde sa ne intoarcem:) Putem plati noi pentru datoriile tatalui nostru ? Sau putem descoperi intrun fel cum a garantat el pentru toate imprumuturile facute ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 12:03, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Se va termina partajul si iesirea din indiviziune dintre tatal decedat si mama.
In locul tatalui decedat va trebui sa fiti dumneavoastra 3 copii in calitate de mostenitori si de partea cealalta mama.
Mama sa ceara bunul in materialitate si sa plateasca sulta.
din sulta sa acoperiti datoriile tatalui.
Nu uitati ca daca mosteniti activul (partea de apartament ce i-ar reveni) platiti si pasivul (datoriile mostenirii).
Nu inteleg ce voiati sa va spuna un avocat? Ca nu platiti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama cere partajul. Stabiliti valoarea apartamentului - ar fi bine sa o faca un expert pentru ca creditorii sa nu intenteze proces ca ati diminuat valoarea intentionat. Mama plateste 1/2 ca sulta pe care o da bancilor. Daca datoriile la banci se acopera si va mai si ramane ceva impartiti ce ramane intre copii. Daca nu mai ramane asta e. Acceptati mostenirea in limita valorii existente, adica daca datoria depaseste valoarea a 1/2 din apartament nu platiti decat in aceasta limita. Aveti si optiunea sa platiti benevol toate datoriile si sa nu va mai complicati, dar la fiecare plata cereti neaparat dovada ca nu mai exista alte sume sau restante.
sa nu faceti gresala sa anuntati creditorii despre deces......
Exista cumva si posibilitatea renuntarii la mostenire?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da existâ posibilitatea de a renunta la mostenire.
Motivele fiind si ele multiple, datorii mai mari decât valoarea globalâ a mostenirii, renuntare în beneficiul unui alt mostenitor, etc... .

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a succesorilor damian088 damian088 Buna,rog a ne sfatui cinevain urmatoarea situatie: Tatal nostru are datorii la Anaf (impozit forfetar neplatit) de mai multi ani(daca este nevoie explic). ... (vezi toată discuția)