avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita a succesorilor
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita a succesorilor

Buna,rog a ne sfatui cinevain urmatoarea situatie:
Tatal nostru are datorii la Anaf (impozit forfetar neplatit) de mai multi ani(daca este nevoie explic).
Astazi,printr-un caz nefericit a-m aflat ca datoriile lui s-ar putea transfera asupra noastra,ca succesori ai lui.Nu avem proprietati imobile,doar eu,ca fiu a-m o masina din 1996.
Poate cineva ne ajuta cu un sfat,respectiv cum putem evita aceasta neplacere pe viitor de a-i platii datoriile,avind in vedere ca singurele lui bunuri ramase actuale,si probabil mostenirea mea si a sorei mele sunt 2 bete de pescuit vechi si o masa cu 2 scaune.
Foarte multumesc...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:35, 12 Ianuarie 2013
M-am pierdut,o sa contiunui nedumerirea.:
1.in calitate de succesori Anaf-ul ne va executa silit in timpul vietii tatalui sau numai dupa decesul lui.
2. exista vre-o varianta legala sa nu devenim succesori si sa renuntal la bete si masa precu si la datoriile ce le are el?
Orice sfat este binevenit.
Multumim...
ANAF desfasoara demersuri pentru recuperare debit inregistrat asupra titularului acestora
In cazul neferit cand decedeaza debitorul,creditorul poate desfasura demersuri si impotriva mostenitorilor acestuia
Sunt cazuri in care mostenitorii cunosc situatia debitelor defunctului care au o valoare apreciabila,motiv pentru care refuza dezbaterea succesiunii si pe cale de consecinta creditorul se afla in imposibilitatea de a executa silit ,respectiv nu are posibilitate de a recupera debitul acumulat
1) Moștenirea reprezintă transmiterea patrimoniului - ansamblu de drepturi și obligații cu conținut patrimonial - unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane fizice aflate în viață.
2) Cod civil, art. 954, : coincide cu momentul producerii decesului persoanei fizice, însă aceasta nu trebuie confundată cu deschiderea procedurii succesorale.
3) Deschiderea procedurii succesorale, poate fi făcută de către orice persoană interesată (bineînțeles care are vocaţie succesorală).
4) dacă într-adevăr totalitatea bunurilor materiale ale tatălui dvs. ar consta doar în ”2 bețe și o masă de . . .”, ca moștenire a dvs., puteți renunța la acea moștenire în scris la momentul decesului tatălui.Dar până atunci, problema se va rezolva de la sine/pe cale ”naturală” : acea viitoare moștenire a dvs. ar putea fi luată de creditorul tatălui dvs. pe timpul vieții lui.
Deci,sa intelegem ca pe timpul vietii tatalui nostru,nu ne executa pe noi in locul lui?
Mai,exact,dupa deces cum si unde putem renunta la aceea mostenire?
Multumim....
"motiv pentru care refuza dezbaterea succesiunii si pe cale de consecinta creditorul se afla in imposibilitatea de a executa silit ,respectiv nu are posibilitate de a recupera debitul acumulat"

Ca sa intelegem,daca nu facem succesiunea la bunurile mobile ale tatalui nostru (masa+betele) nu vom deveni executati silit ca succesori ?
Multumim.....

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Alte discuții în legătură

Mostenim datoriile dobandite prin hotarare judecatoreasca,chiar daca nu s a dezbatut mostenirea? Ruxandruta Ruxandruta Daca tatal a decedat si s a pronuntat hotararea judecatoreasca dupa moartea sa,iar mostenirea nu a fost dezbatuta,copiii mostenesc datoriile rezultate din ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala renuntare succesiune vs. refuz in proces partaj catinf catinf Buna ziua. Defunctul are trei mostenitori (sot si doi fii), nu are masa succesorala (toate bunurile au fost instrainate anterior decesului), dar are o creanta ... (vezi toată discuția)