avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut al unei persoane care a decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut al unei persoane care a decedat.

Tatal meu a decedat in urma cu o luna.In urma cu doua saptamani am aflat ca avea un imprumut la o anumita Banca!Suma a fost mica deci nu a existat o ipoteca pe casa...dar nici asigurare de viata nici giranti.Banca are dreptul de a intenta o actiune impotriva mea in calitate de mostenitor!!Mentionez ca starea de sanatate a tatalui meu afost foarte proasta...dar banca se pare ca nu asolicitat nici macar o adeverinta de la medicul de familie!
Cel mai recent răspuns: colibri , utilizator 09:57, 4 Iunie 2008
Si mie mi se pare ca nu are nici o importanta ca mintit sau nu la acordarea creditului...

Inca sunteti in termenul de acceptare a succesiuni... asa ca daca nu ati acceptat-o pur si simplu , faceti niste calcule (mostenire-minus datorii), si acceptati-o eventual sub beneficiu de inventar...
E in termen, zice ca decesul e de-o luna numai... asa ca are timp!
Stiu ca e in termen:)... ca de asta am si spus asta...
colibri a scris:

Tatal meu a decedat in urma cu o luna.In urma cu doua saptamani am aflat ca avea un imprumut la o anumita Banca!Suma a fost mica deci nu a existat o ipoteca pe casa...

Din câte rezultă, creditul a fost de valoare mică astfel că nu s-a impus ipotecă pe casă. Deci, defunctul avea casă astfel că oricum ar accepta succesiunea, sub beneficiu de inventar sau nu, oricum casa este mai valoroasă de cât creditul, aşa încât trebuie să-l achite.
Totuşi recomand citirea cu atenţie a clauzelor contractului de credit, poate că există o portiţă de scăpare...dacă nu, asta este! ;)
Mersi fain ptr raspuns!!Asa este....si eu m-am gandit ca se mosteneste atat activul cat si pasivul!!!!Dar atitudinea pe care o are Banca nu mi se pare deloc profesionista!!!!de ce nu cere giranti,...si de ce ,ma rog,nu este interesata de starea de sanatate a unui om care se vede"pe el"ca este bolnav!trei atacuri vasculare sunt vizibile...............................De ce nu se inchee asigurari in caz de deces.....?atuci cand esti atat de ahtiat in a-ti face cat mai multi clienti.....suporti si riscul ca unii dintre ei sa mai si decedeze.............................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile din romania andremarius andremarius salut,am nevoie de ajutorul vostru.in februarie 2008 tatalui meu(de-al doi-lea)i-a fost acordat un imprumut la banca.ratele au fost platite regulat luna de ... (vezi toată discuția)
Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)