avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate memos

Activitate memos

Răspuns la discuția MARTURIE MINCINOASA
Da am inteles tot ce ati spus dumneavoastra domnilor dar eu v-am precizat sincer si fara ocolisuri situatia.Vedeti d-voastra,totusi pt aceasta situatie s-au emis mandate europene,si pt cei care pur si simplu au fost arestati din romania cit si italia(unii din dosar)li sa perceput taxe de 3000 si respectiv 4000 euro pentru a se judeca in stare de libertate si deja indata se implineste un an si inca nu sa pronuntat procesul sau prima instanta.mentionez ca pentru un inculpat partea vatamata si-a retras plingerea contra unei sume de bani,prezentindu-se la tribunalul respectiv din italia.Cum as putea sa ignoram aceasta situatie, cind eu cel putin stau in casa de aproape un an si deja am probleme cu ficatul din cauza stresului, justitia este alta cu strainii,domnilor nu stiti situatiile adevarate in italia se declara una si partea romana trimite alte declaratii ale partii vatamate.ce sfat imi puteti da la ceea ce v-am spus .Va multumesc.
...intr-adevar sau luat multe declaratii pe care le-am studiat si nimeni din anturajul partii vatamate,colegi ,consumatori etc,nu declara ceva care sa incrimineze pe celelalte persoane ,pentru ca nu au ce sa declare, doar ca au auzit de la ea ce a spus.Deci,toate declaratiile care exista la dosar doar una sau doua declara ca au auzit din spusele ei ca ar fi fost .... ceea ce am spus mai devrme.altceva nu exista in acest dosar.Ca la acel bar sau mai gasit si alte fete ce lucrau acolo asta este altceva, nu are nici o legatura cu toata povestea asta.Cert este ca a facut probleme barului si angajatilor pt ca si patronul barului este cercetat penal pt ca in barul cu pricina probabil ca unele angajate faceau unele servicii ,(cum este peste tot doar toata lumea stie,)Cum ar putea sa creasca valoarea declaratiei partii vatamate daca celelalte declaratii,una sau doua,a unor pers declara ca au auzit de la partea vatamata ca ar fi fost ...?
Pt.domnul sava si patrik. Am dosarul la mine si as vrea sa vil dau si dumneavoastra,dar o sa fiu f. scurt si am sa expun pe scurt situatia.....Fiind in afara, un amic mi-a solicitat 2 locuri de munca pt 2 pers(o fata si un baiat).Am gasit ceva de munca pt ei,dar fata nu a mai vrut sa vina cu baiatul impreuna(nu cunosteam motivele),ci a venit singura cu o firma de turism.Dupa o saptamina de acomodare timp in care a locuit cu mine si sotia(eu suportind cheltuielile),a cunoscut un amic de al meu care ia propus un loc de munca pe o insula impreuna cu sotia lui.Aceasta fiind deacord a plecat pe acea insula la munca la un bar.din momentul plecarii eu nu am mai stiut situatia ei.Stiu doar ca a imprumutat o suma de bani pe care a trimiso acasa urmind sa inapoieze suma ulterior.Dupa o perioada am aflat ca sa dus la politie si a cerut sa plece in Romania,pe motiv ca este sechestrata,ca patronul barului se ocupa cu ilegalitati,etc(situatie a unui bar cu dame de companie).Dupa o declaratie a fost trimisa in Romania.In aceasta declaratie nu a mentionat despre mine nimic ci despre amicul meu si patronul barului si angajatii acestuia.Ajunsa in Romania a dat alta declaratie la org. de politie romane.In aceasta declaratie aceasta domnisoara a spus o poveste mincinuasa incriminind multe persoane nevinovate.....Baiatul cu care a vrut sa vina taximetristul care a duso la firma de transport,eu,amicul si nevasta acestuia, patronul barului,si gazda unde locuia, o femeie de 60 ani.Aceasta declaratie sa trimis inapoi in italia si pe baza asta sau emis 7 mandate europene dintre care 4 sau prezentat singuri sau au fost arestati,dar toti sint in stare de libertate pina va fi procesul.In declaratia domnisoarei se arata ca a fost dusa cu forta din romania cu autoturismul de catre prietenul ei si taximetrist care nici nu se cunosteau,si nici eu nu ii cunosc,apoi la mine unde am sechestrato eu si sotia, imptreuna cu amicul meu dupa care a plecat pe insula unde a fost sechestrata de catre gazda, femeie de 60 ani,si ca patronul nu ii dadea salarul integral dar In tot acest timp se plimba si facea cumparaturi singura sau cu vreo prietena fapt declarat de martori.Aceasta este toata povestea.Acum cere 30 mii euro de la 60 mii initial pt a retrage plingerea.Cum este posibil asa ceva??????
...da aveti dreptate dar vedeti dumneavoastra ca pe baza acestei declaratii s-a emis un mandat european de arestare,de catre organele italiene.cum este posibil asa ceva?
...pai asta e marea problema pe romaneste,nu exista nici un fel de probe la ceea ce a declarat partea vatamata plus ca sint probe ca aceasta plingere este una mincinuasa,din partea partii vatamate,plus mai nou aceasta vrea o suma de bani pentru retragerea plingerii.Ce se poate face in acest caz?
Mentionez ca deocamdata nu sa ajuns inca in instanta.va multumesc
...de ex: partea vatamata spune ca a fost dusa impotriva vointei dinsei, din romania cu un autoturism in italia,dar ulterior exista un document care atesta ca partea vatamata a mers in italia singura cu o firma de turism,adica s-a extras o copie a biletului de calatorie de la firma respectiva.Nu cred ca o pers. poate fi in doua locuri diferite in acelasi timp.Deci in acest context se poate face dovada de marturie mincinoasa?
BUNA....daca o persoana ,face o declaratie pe propria raspundere,intr-o ancheta judiciara,penala,fiind chiar ea partea vatamata,si totusi exista documente oficiale care contesta categoric declaratiile partii vatamate,se poate spune ca acea persoana,fiind chiar parte vatamata,face dovada unei marturii mincinoase in ancheta?
...si a doua intrebare:Se poate face o noua actiune pentru darea in judecata a acelei persoane,pe baza documentelor existente si declaratia data in dosarul rezultat din ancheta, pentru marturie mincinuasa?
Va multumesc.

Discuție intrebare
Buna ziua.Exista posibilitatea de a trage la raspundere un complet de judecata pentru un verdict dat f?ara a se lua in considerare probele aduse ?de ex:O persoana este acuzata fals de catre alta persoana ca aceasta ar fi duso impotriva vointei sale in alta tara cu un autoturism,adica sechestrare ar fi un cuvint potrivit(adica prin vame etc),dar exista si foaia de transport a unei firme de turism cu care de fapt persoana respectiva(sechestrata) a ajuns in tara respectiva,singura.de ce nu sa luat in considerare acest lucru,pina si un elev isi da seama,de catre judecator,dindu-se verdictul de vinovat(e de ris ,dar asta e adevarul)justitia romana...as dori un raspuns totusi la intrebarea mea.multumesc.