avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate adina75tm

Activitate adina75tm

Buna ziua,
detin un imobil (casa, 2 niveluri) in vecinatatea unei proprietati (cladire de birouri si apartamente inchiriate, 6 niveluri) care are pe latura dinspre proprietatea mea 37 de geamuri de vedere (!!!!) si 12 (!!!) aparate de aer conditionat. Distanta constructiei fata de linia de hotar este legala (70 cm). Problema este ca a devenit insuportabil sa locuiesc "la comun" cu chiriasii care nu pot tine geamurile inchise (zi-noapte), iar eu si familia mea trebuie sa le suportam zgomotele si gunoaiele aruncate pe proprietatea noastra.
Va rog sa-mi sugerati in ce fel ma pot adresa justitiei (stiu de Codul civil - Art. 615. Distanţa minimă pentru fereastra de vedere), insa doresc detalii (e posibil sa nu-mi dea dreptate instanta??? Adica risc daca ma adresez justitiei?)
Ce acte implica o actiune de acest tip (constatari, expertize, evaluari)?
(de mentionat: am cumparat imobilul cand constructia vecina era finalizata, dar nu era locuita; fostul proprietar al imobilului meu si-a dat consimtamantul pentru constructia vecina, insa pe un plan de constructie diferit!, proprietarul a modificat planul si nu i-a mai cerut consimtamant si pentru constructia aceasta cu 37 de geamuri!)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!