avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta minima pentru fereastra de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta minima pentru fereastra de vedere

Buna ziua,
detin un imobil (casa, 2 niveluri) in vecinatatea unei proprietati (cladire de birouri si apartamente inchiriate, 6 niveluri) care are pe latura dinspre proprietatea mea 37 de geamuri de vedere (!!!!) si 12 (!!!) aparate de aer conditionat. Distanta constructiei fata de linia de hotar este legala (70 cm). Problema este ca a devenit insuportabil sa locuiesc "la comun" cu chiriasii care nu pot tine geamurile inchise (zi-noapte), iar eu si familia mea trebuie sa le suportam zgomotele si gunoaiele aruncate pe proprietatea noastra.
Va rog sa-mi sugerati in ce fel ma pot adresa justitiei (stiu de Codul civil - Art. 615. Distanţa minimă pentru fereastra de vedere), insa doresc detalii (e posibil sa nu-mi dea dreptate instanta??? Adica risc daca ma adresez justitiei?)
Ce acte implica o actiune de acest tip (constatari, expertize, evaluari)?
(de mentionat: am cumparat imobilul cand constructia vecina era finalizata, dar nu era locuita; fostul proprietar al imobilului meu si-a dat consimtamantul pentru constructia vecina, insa pe un plan de constructie diferit!, proprietarul a modificat planul si nu i-a mai cerut consimtamant si pentru constructia aceasta cu 37 de geamuri!)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Aurelia Dragomirescu , Avocat 20:36, 10 Septembrie 2012
Actiunea in instanta pare a fi justificata. Trebuie sa va ganditi ce veti solicita instantei - despagubiri, restabilirea situatiei de buna vecinatate - sau demolarea constructiei.
De principiu, ar fi util ca inainte de a actiona in instanta sa: depuneti o sesizare la Primarie, Serviciul de Urbanism si Disciplina in Constructii pentru verificarea respectarii proiectului vizat spre neschimbare si a autorizatiei de construire; trimiteti o notificare catre proprietarul cladirii pentru a reclama faptele chiriasilor sai legate de zgomot, aruncare gunoaie pe proprietatea dvs. si remedierea situatiei intr-un termen rezonabil; sesizati Agentia pentru Protectia Mediului pentru a constata nivelul de zgomot produs de aparatele de aer conditionat si gunoaiele aruncate; realizati cateva fotografii datate in care sa surprindeti gunoaiele aruncate - asigurati-va ca aveti si doi martori care sa poata atesta faptul ca aceste gunoaie sunt aruncate din cladirea vecina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot sala de evenimente, terasa tzclaudiu tzclaudiu Buna ziua, locuiesc intr-o zona rezidentiala unde de cativa ani s-a deschis o cladire cu sali de evenimente si un hotel. Cladirea respectiva este la cel mult ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)