avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate pitikudj

Activitate pitikudj

Răspuns la discuția Vanzare drept de succesiune
Cum se procedeaza la iesirea din indiviziune?
Depindem cumva de ceilalti 2 mostenitori care nu vor sa vanda?
Multumesc
Buna ziua,

Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte funciara, cadastru si dezmembrare.
Titlul de proprietate pentru acest teren se afla in posesia unei rude care nu doreste sa-l puna la dispozitie pentru efectuarea vanzarii cotei parte. Mentionez ca pentru respectivul titlu de proprietate sunt mostenitori de drept 4 persoane care au succesiunile efectuate. 2 parti doresc sa vanda, celelalte 2 nu, si nici nu sunt dispuse sa puna la dispozitie copii dupa CI si nici originalul titlului de proprietate. Stiu ca exista varianta cu judecarea in instanta, insa este o procedura ce poate dura mult timp. As vrea sa stiu daca, in cazul in care gasesc un cumparator, as putea vinde intr-un mod mai rapid, si daca da, va rog sa ma sfatuiti.
Reformulez : este posibil sa inchei un contract de vanzare a cotei mele parte in cazul in care detin doar certificatul de mostenitor original si o simpla copie dupa titlul de proprietate ?

Va multumesc anticipat,