Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte funciara, cadastru si dezmembrare.
Titlul de proprietate pentru acest teren se afla in posesia unei rude care nu doreste sa-l puna la dispozitie pentru efectuarea vanzarii cotei parte. Mentionez ca pentru respectivul titlu de proprietate sunt mostenitori de drept 4 persoane care au succesiunile efectuate. 2 parti doresc sa vanda, celelalte 2 nu, si nici nu sunt dispuse sa puna la dispozitie copii dupa CI si nici originalul titlului de proprietate. Stiu ca exista varianta cu judecarea in instanta, insa este o procedura ce poate dura mult timp. As vrea sa stiu daca, in cazul in care gasesc un cumparator, as putea vinde intr-un mod mai rapid, si daca da, va rog sa ma sfatuiti.
Reformulez : este posibil sa inchei un contract de vanzare a cotei mele parte in cazul in care detin doar certificatul de mostenitor original si o simpla copie dupa titlul de proprietate ?