avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate gyuricv

Activitate gyuricv

Buna ziua oare cind trimite guvernul sistemul de calcul pentru recalcularea pensiei anticipate dupa legea 216 din 23 noiembrie 2017
ca dela casa de pensii am primit un raspuns ca peste 4-5 luni.Oare se va da si retroactive daca cererea a fost depus pe 24 noiembrie 2017
Va multumesc
Buna ziua
Pot beneficia de pensie la cerere daca nu am loc de munca dar imi platesc singura CASE-ul la casa de pensii?Mentionez caam vechime in cumpul muncii de 36 ani lucrati efectiv.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția somaj
Am lucrat la Brasov pina in data de 18 iunie 2012 cind postul meu s-a cu preaviz de 20 zile retroactiv,am cerut actele doveditoare pentru somaj [adeverinta privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor penrtu somaj ultimile 12 luni si adeverinta salariala]nu a vrut sa-mi elibereze. am facut reclamatie la ITM Brasov in iulie, iar pe data de 19 iulie am primit raspuns ca firma a fost atentionata dar competenta lor este limitatade a obliga la actele pentru somaj
si trebuie sa incerc in istanta. Am depus 20 iulie plingere penala pe linga parchetul Sfintu Gheorghe unde domiciliez pentru cele doua adeverinte pentru somaj de unde nu am primit raspuns oficial,numai politistul de caz la care am dat declaratia mia zis ca nu poate sal oblige sami dea adeverintele pentru somaj ca are conturile blocate.Am apelat si la AJOFM Sfintu Gheorhe jud Covasna fara nici un rezultat
Va rog sa-mi scrieti ce pot sa fac sa primesc ajutorul de somaj daca eu am lucrat 6ani consecutiv am virsta de 56 ani si nu gasesc de lucru, are restanta la saler de 3 luni
dar eu vreau numai somajul.
Discuție somaj
din 18 iunie am fost restructurat de la firma iar de atunci nu pot sa primesc ajutorul de somaj, am facut reclamatie la ITM Brasov nimic, am facut plingere penala la parchet nimic,am facut reclamatie la inspectia munci Bucuresti,nimic,am facut reclamatie la AJOFM Sfintu Gheorghe nimic spunetim in tara asta la cine se poate apela sa-mi primesc drepturile.Am muncit 37 ani pentru tara si acum ma milogesc la toti.Ce ar trebui sa-i fac la angajator sa respecte legislatia munci ,sau nu mai exista?
Se poate transfera pensia din capitala in provincie cu viza de flotant?