Deocamdata, totul este la nivel de intentie.
Termenii contractului s-au discutat in special pe parte tehnica (obligatii, un fel de fisa de post, etc.) si financiara (te platim cu atat).
Privind impozitarea, discutia s-a rezumat la atat: "pentru darile catre statul tau, te priveste" (englezul se referea la Romania).
Sa inteleg ca doar ca PFA te poti implica intr-un astfel de contract?
Si ca sa fac pe naivul, de unde stie statul ca eu castig bani de pe urma unui contract? Poate ca mi-i trimite unchiul meu bogat si fericit din tari democrate...
Multumesc!
Buna ziua!
Exista urmatoarea situatie:
Domnul X urmeaza sa semneze un contract (sa-i spunem de colaborare) cu o firma englezeasca, inregistrata la Londra. Contractul ar fi pe perioada determinata (un an), pentru prestarea unor servicii in domeniul audiovizualului.
X locuieste in Romania, iar serviciile le va presta muncind in Bucuresti, de acasa. Firma nu are sediu in Romania.
Pentru aceasta, va fi platit prin transfer bancar lunar intr-un cont deschis la o banca din Bucuresti.
Intrebare: care sunt obligatiile lui X (impozit, asigurari, etc., fata de care dintre cele doua state) si cum ar trebui sa si le onoreze?
Multumesc!