avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit persoana \\"self-employed\\"
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit persoana "self-employed"

Buna ziua!
Exista urmatoarea situatie:
Domnul X urmeaza sa semneze un contract (sa-i spunem de colaborare) cu o firma englezeasca, inregistrata la Londra. Contractul ar fi pe perioada determinata (un an), pentru prestarea unor servicii in domeniul audiovizualului.
X locuieste in Romania, iar serviciile le va presta muncind in Bucuresti, de acasa. Firma nu are sediu in Romania.
Pentru aceasta, va fi platit prin transfer bancar lunar intr-un cont deschis la o banca din Bucuresti.
Intrebare: care sunt obligatiile lui X (impozit, asigurari, etc., fata de care dintre cele doua state) si cum ar trebui sa si le onoreze?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters264509, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:59, 15 Septembrie 2012
Din experienta stiu ca, in general, partenerii straini fac astfel de contracte cu persoane fizice autorizate (P.F.A.) din Romania.

Termenul de contract enuntat mai sus este o notiune care cuprinde un intreg evantai de forme in care se poate incheia. Pentru o mai mare acuratete a raspunsului dati-ne situatia concreta in care s-a purtat negocierea. Daca s-a purtat.
Deocamdata, totul este la nivel de intentie.
Termenii contractului s-au discutat in special pe parte tehnica (obligatii, un fel de fisa de post, etc.) si financiara (te platim cu atat).
Privind impozitarea, discutia s-a rezumat la atat: "pentru darile catre statul tau, te priveste" (englezul se referea la Romania).
Sa inteleg ca doar ca PFA te poti implica intr-un astfel de contract?
Si ca sa fac pe naivul, de unde stie statul ca eu castig bani de pe urma unui contract? Poate ca mi-i trimite unchiul meu bogat si fericit din tari democrate...
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
ContSters264509, utilizator
Partenerul dvs. din Marea Britanie va avea nevoie de documente justificative ca sa-si inregistreze platile si va solicita factura pentru serviciile prestate. De aceea trebuie sa va infiintati P.F.A., I.I. sau chiar S.R.L.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari b_mihaela b_mihaela Buna ziua. Prestatorii de servicii lohn(confectii) trebuie sa se inregistreze in reg.op.intracomunintari(materialele vin din anglia,se asambleaza in Romania ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii pfa radubr radubr Caut un model de contract de prestari servicii - consultanta tehnica in constructii-ca pfa .Ce obligatii financiare deriva din acest contract (impozit, taxe, ... (vezi toată discuția)
Facturare persoana fizica rezidenta in romania popescu simona popescu simona Buna ziua! nu sunt sigura initiez aceasta discutie in sectiunea corespunzatoare insa totusi incerc. Sunt licentiata a unei facultati din Romania iar la ... (vezi toată discuția)