avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare persoana fizica rezidenta in Romania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare persoana fizica rezidenta in Romania

Buna ziua!

nu sunt sigura initiez aceasta discutie in sectiunea corespunzatoare insa totusi incerc.

Sunt licentiata a unei facultati din Romania iar la locul de munca mi s-a propus obtinerea unor venituri suplimentare prin emiterea unei facturi catre o societate inregistrata in Luxembourg.
Seful meu, care este cetatean austriac, mi-a spus ca, atat in Germania cat si in Austria, persoanele fizice pot emite facturipentru serviciile prestate.
Este posibila emiterea unei facturi de catre mine, persoana fizica romana catre firma din Luxembourg?

M-am gandit ca alternative PFA-ul sau un contract de colaborare incheiat intre mine si societatea respectiva, insa nu stiu ce implicatii ar avea crearea unui PFA sau ce obligatii as avea eu fata de statul roman in cazul in care as incheia un contract de colaborare.

Tin sa mentionez ca nu se doreste incheierea unui contract de munca. De asemenea mentionez ca munca pe care o prestez eu este de controlling: verific tranzatiile efectuate pe societatea respoectiva, fac rapoarte, calculez dobanzi etc, este la distanta, rar se intampla sa ma deplasez o zi sau doua la Luxembourg.

P.S. Poate aveti alte alternative.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:03, 13 Iunie 2013
In aceasta situatia recomand infiintarea unei P.F.A. sau I.I. Odata ce aveti contactele de afaceri, pe viitor veti avea de castigat deoarece partenerii ca cei descrisi mai sus prefera colaborarea de acest tip celei de tip salarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii sau colaborare???? misaaa misaaa buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine cu urmatorul caz: - P.F.A. vopsitor auto, norma de venit, inregistrat pt. operatiuni intracomunitare in ... (vezi toată discuția)
Ce contract pot incheia cu un trainer colaborator? andreeanicolescu andreeanicolescu Sunt directorul unei companii de training care doreste sa colaboreze cu persoane fizice pentru activitatea de predare sau creare continut cursuri. Unele din ... (vezi toată discuția)
Pfa, if sau srl Diana_Szabo Diana_Szabo Buna seara! Doresc sa-mi deschid un PFA. Obiectul de activitate desfasurat va fi \\"comertul cu amanuntul in magazinele nespecializate cu vanzare predominanta ... (vezi toată discuția)