avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract prestari servicii sau colaborare????
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract prestari servicii sau colaborare????

buna ziua,
as dori sa ma lamuriti si pe mine cu urmatorul caz:
- P.F.A. vopsitor auto, norma de venit, inregistrat pt. operatiuni intracomunitare in registrul operatorilor (am CIF cu RO..), IMPOZABIL IN rOMANIA(platesc impozit trim., sanatate trim, pensie lunar), neplatitor de TVA
- prestez in Germania servicii de vopsitorie pt. 2 P.F.A. -uri din Germania , emit facturi .
intrebarea mea este: ce fel de contract trebuie incheiat intre PFA.-ul meu inregistrat in romania si cele doua PFA-uri din germania ca sa fiu in legaliatate si sa nu am probleme cu statul german?

acel contract ce trebuie sa contina?cu ce data trebuie facut tinand cont ca eu lucrez deja acolo si am emis facturi; unde trebuie inregistrat?

va rog mult sa ma ajutati
multumesc frumos
Raporteaza abuz Raspunde Citeaza
Cel mai recent răspuns: misaaa , utilizator 12:30, 16 August 2011
Art. 24. - Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Contractul de colaborare pare in prezent cea mai rentabila metoda pentru angajator. El presupune ca angajatul sa isi infiinteze P.F.A. si intre cei doi sa fie incheiat un contract de colaborare, de prestari servicii. Angajatorul va reusi sa faca economii si in acelasi timp sa scape de cateva responsabilitati. In acest caz firma angajatoare nu va avea de platit decat T.V.A.-ul, iar tu va trebui sa achiti catre stat: fondul de pensii, sanatatea si somajul.
Pe langa aceste dari la stat se mai plateste 16% din profit si practic tu vei ajunge sa iei ca si salariu o suma cu mult mai mica decat te asteptai, plus alergatura care vine la pachet. Un alt aspect ar fi faptul ca in calitate de P.F.A. trebuie sa tii contabilitatea, iar in cazul in care nu sti sa faci acest lucru vei fi obligat sa angajezi sau sa consulti lunar un contabil.
multumesc de raspuns, dar toate aceste lucruri le cunosc si le fac in prezent.
ma intereseaza dpdv juridic si fiscal un contract de colaborare sau prestari servicii in raport cu o PFA din germania; mentionez ca PFA -ul din Romania are sediul in Rom, achita toate darile la stat in Rom.
In germania ce trebuie facut? unde trebuie inregistrat? ce platesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii germania misaaa misaaa buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine cu urmatorul caz: - P.F.A. vopsitor auto, norma de venit, inregistrat pt. operatiuni intracomunitare in ... (vezi toată discuția)
Pot angaja ca pfa? ciprian_balica ciprian_balica Ma refer aici nu la CIM ci la contract de mandat sau ceva. Eu vreau sa prestez o activitate de spalatorie auto si am deja un pfa. Pot \"angaja\" spalatori cu ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare misaaa misaaa as dori sa ma ajutati in urmatorul caz: - P.F.A., norma de venit,(vopsitorie) inregistrat in scopuri de TVA intracomunitar art.153.1, inregistrat in ... (vezi toată discuția)