avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA, IF sau SRL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA, IF sau SRL

Buna seara!
Doresc sa-mi deschid un PFA. Obiectul de activitate desfasurat va fi "comertul cu amanuntul in magazinele nespecializate cu vanzare predominanta de produse nealimentare". Nu stiu ce ar fi mai bine sa-mi deschid PFA,II, IF sau SRL. Nu doresc sa platesc TVA, iar in viitor sa pot angaja una, doua persoane care sa ma ajute. Sotul meu ar putea sa ma ajute din cand in cand fara a fi nevoie sa-i fac contract de munca? Va multumesc!

Diana Szabo

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:04, 18 Noiembrie 2012
Daca avem o colaborare cu o societate ce isi desfasoara activitatea in tip MLM ca si grupul de firme Alticor (Amway) recomandarea mea ar merge catre PFA... Munca contabilului va fi mult Mai simpla iar platile dumneavoastra in gestionarea persoanei juridice in care va transformati dumneavoastra vor fi reduse decat gestionarea unui SRL.
Dupa cum ati descris dvs. firma pe care vreti s-o infiintati, cred ca cea mai buna solutie este I.F. ca sa fie si sotul asociat si sa nu fie necesara incheierea unui C.I.M. pentru dansul.
Multumesc frumos! Activitatea ce va fi desfasurata va fi intr-un fel de franciza. Intrebarea mea mai este daca sotul meu ar putea sa ma ajute la vanzarea in magazin fara contract de munca, el fiind in concediu de paternitate.
Diana
Diana_Szabo

Puteti sa va deschideti una din cele patru forme privind desfăşurarea activităţilor economice .. soptul dvs nu va poate ajuta decat in anumite situatii fara c.i.m. , si anume: membru al Intreprinderii Familiale sau ca administrator/asociat la SRL.

p.s.
Nu mai deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect .. este o incalcare a Regulamentului de postare pe Forum.
Doar daca renunta la concediul pentru cresterea copilului.

Alte discuții în legătură

Explicatii cod caen csabex csabex buna seara, am si eu o intrebare. Am primit certificatul de inregistrare pentru intreprindere individuala, activitatea principala fiind conform codului caen ... (vezi toată discuția)
Informatii utile aida85 aida85 as dori sa deschid un srl si as dori sa vand,produse alimentare,nealimentare,bauturi,tutun,legume si fructe si as dori sa stiu ce coduriCAEN TREBUIE SA ... (vezi toată discuția)
Pfa, cum mai multe domenii de activitate, ce coduri caen sa aelg? andr31 andr31 Doresc sa infintez un PFA cu urmatoarele domenii de activitate: 1. grafician , adica sa pot efectua: editare photo, editare poze de nunta, afise , ... (vezi toată discuția)