avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 explicatii cod CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

explicatii cod CAEN

buna seara,

am si eu o intrebare. Am primit certificatul de inregistrare pentru intreprindere individuala, activitatea principala fiind conform codului caen 4711-comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Acest cod imi permite si vanzarea produselor nealimentare? spre exemplu textile, plastice, etc. sau trebuia sa cer cod caen separat, ca si activitate secundara?

multumesc
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 09:34, 17 Februarie 2012
Da trebuie cod CAEN pentru fiecare activitate ce o desfasurati.
Trebuie sa completati cu
4719 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare
multumesc,

eu am mentionat la ONRC cand am depus dosarul ca vreau sa vand si produse nealimentare si mi s-a spus ca sub codul 4711 intra tot, adica nu am nevoie de o autorizare separata.
Acum am certificatul doar pentru codul 4711..........
Daca vanzarea predominanta este de produse alimentare, bauturi si tutun si aveti produse nealimentare in cantitati evident mai mici au dreptate, insa din experienta va spun ca ar fi bine sa fiti autorizat pentru orice produse ar fi posibil sa vindeti in magazin.

Insa daca veti avea doar cateva sortimente de alte produse decat cele cuprinse in 4711 (de exemplu acele produse din plastic, imbracaminte sau cosmetice) va este suficient acest cod.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Este necesar conform legii cod CAEN pentru orice tip de activitate ce o desfasurati. Nu va jucati, nu mergeti ce mi-a spus unul sau altul, ca altfel la primul control riscati sa aveti probleme. Am avut cazuri care intr-adevar au avut mari probleme. Analizati-va bine activitatea si cel putin aici sa fiti acoperit.

Alte discuții în legătură

Cod caen vanzare pungi/ cutii de hartie pentru ambalat cadouri Crinisor Crinisor Buna ziua, ce cod CAEN permite vanzarea [b]cu bucata [/b]de pungi de hartie si cutii de hartie pentru cadouri, in magazine [b]nespecializate[/b] care vand ... (vezi toată discuția)
Coduri caen magazin universal satesc radu_john radu_john BUNA ZIUA, doresc sa deschid un magazin universal (undeva la sat)cu diverse produse de la cele alimentare pana la unelte ,haine ... (vezi toată discuția)
Informatii utile aida85 aida85 as dori sa deschid un srl si as dori sa vand,produse alimentare,nealimentare,bauturi,tutun,legume si fructe si as dori sa stiu ce coduriCAEN TREBUIE SA ... (vezi toată discuția)