Daca nu avem cvorum la prima convocare, legea privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari prevede:
Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari. La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
Asta inseamna ca la adunarea generala reconvocata putem decide inceperea demersurilor pt. reabilitare indiferent de numarul participantilor?
O parte a blocului este deja izolat, din cate stiu, fara autorizatie. Si proprietarii acestor apartamente trebuie sa voteze? Ce se intampla daca din cauza acestor proprietari, evident neinteresati, nu iese votul 50 plus 1?
Sunt presedintele unei asociatii de locatari. Am vrea sa demaram reabilitarea termica a blocului pe cont propriu, conform legislatiei in vigoare (cu proiect, autorizatie de construire, etc.)
Pentru a lua o decizie in acest sens, voi convoca adunarea generala proprietarilor, insa nu imi este clar exact cum trebuie sa arate hotararea AGA. Am un model de hotarare privind intrarea in programul local privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Ce ar trebui schimbat pe aceasta?