avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Activitate mitica123

Activitate mitica123

Răspuns la discuția Conflict cu fost angajator
Multumesc de raspuns B-)

Da, problema lor din ce inteleg eu nu este suma respectiva, ci faptul ca eu am produs acea diferenta in acte. Asta a fost de fapt acuzatia principala. Desi, asa cum cred ca am scris si mai sus, eu din ce stiu declaratia de import nu apartine firmei din RO, iar ei sunt in regula cu toate actele, declaratia de export corespunde 100% cu factura emisa.

Răspuns la discuția Conflict cu fost angajator
Nicolaie Ciobotaru a scris:

Intrebari care precizeaza mai corect problema ca sa nu \"discutam discutii\":

1. Acuzatia are sanse sa ajunga in instanta sau \"e numai joc de glezne\" ?

2. Ce rol (uri) administrativ(e) vi s-au atribuit verbal in perioada de proba chiar daca nu a-ti semnat o fisa a postului?

3. In perioda de proba a-ti fost coordonat si verificat in ceea ce faceti de un indrumator sau de seful dvs. ?

4. Daca nu au fost prejudicii financiare ce interes credeti ca se ascunde in spatele acuzatiilor ?

5. Corectarea facturii a fost facuta printr-o factura suplimentara de adaus sau printro noua factura cu o suma inferioara anulandu-se prima factura in acord cu partenerul (firma) ?

6. Cine v-a comunicat suma facturata ?

7. A-ti anuntat greseala in firma si modul ei de corectare adoptat ?

1. Nu stiu ce sa spun, sefa mea a mai amenintat si alte firme cu care colaboram (in special transportatori) cu judecata, si niciodata nu s-a ajuns la asa ceva, e posibil sa fie doar un joc de glezne insa daca nu este, cum m-as putea apara? Si oare ce ar putea vrea de la mine?

2. Oficial functia mea a fost cea de Agent Vanzari, insa am facut mult mai multe (facturare, logistica, relatia cu vama plus un \"task\" de care sefa mea a vrut sa scape si mi l-a pasat mie, desi cel dinaintea mea nu l-a facut, si care ocupa enorm de mult timp si mai ales nervi.

3. In tot ce faceam ma verificam singur, nimeni nu m-a verificat, iar cu cel pe care l-am inlocuit am stat impreuna numai 3 zile dupa care am ramas singur. Intr-adevar la inceput cand nu stiam sa fac anumite lucruri intrebam, insa de verificat nu m-a verificat nimeni.

4. Nu as sti sa va spun exact. Nu am avut o relatie prea buna cu sefa mea, mai ales din momentul in care eu am inceput sa pun intrebari cu privire la prioritatile pe care eu le am (taskul suplimentar primit de la ea nu avea nicio legatura cu activitatea mea principala)

5. Corectarea facturii a fost facuta doar prin modificarea facturii existente si trimiterea ei la client. Asa cum am spus erau facturi facute in Excel, facturi de export, si intr-adevar aici a fost greseala mea ca nu mi-am dat seama, declaratia vamala de export (facuta dupa factura gresita) are o valoare inferioara fata de declaratia vamala de import care are o valoare cu aproximativ 100 de euro mai mare (facuta dupa factura corectata).

6. Suma de facturat o stiam eu, eu faceam totul, introducerea preturilor, a greutatilor pentru fiecare produs si a modului de ambalare.

7. Nu, nu am anuntat, pentru ca eu eram singurul care se ocupa de aceste lucruri am considerat ca fiind o greseala a mea v-a trebui sa o rezolv singur, eram convins ca se poate rezolva in acest fel, si asa cum am scris mai sus, nu mi-am dat seama ca v-a exista acea mica diferenta intre declaratiile de export si de import. Deasemenea cand acest lucru s-a intamplat deja fusesem anuntat ca nu se v-a mai continua colaborarea cu mine si ultimul lucru pe care mi-l doream era sa fiu certat de sefa pentru greseala facuta (avea prostul obicei sa tipe si sa urle la absolut oricine pentru orice motive)

As dori sa mai precizez ca in actele firmei la care am lucrat nu este nicio diferenta, factura de export corespunde 100% cu declaratia de export, la fel si la client, factura de import corespunde 100% cu declaratia de import. Suma pe care probabil ei o vor plati in plus se poate acoperi in contabilitatea firmei din RO, pentru ca la toate platile facute de client intrau mai putini bani datorita unor comisioane luate de bancile intermediare. Singura problema ar putea fi ca in gestiunea firmei din RO au ramas niste produse, cele pe care eu nu le-am facturat initial, dar m-am oferit sa le achitizionez eu fictiv si sa platesc contravaloarea lor insa am fost refuzat.

Probabil ca v-am ametit cu atata gargara...

Buna ziua, am si eu o mica problema, sunt acuzat de niste lucruri pe care le-am facut, pe cand lucram la o firma. Mai exact ca am semnat niste acte si le-am trimis unui client. Nici firma la care lucram si nici clientul nu au suferit prejudicii ca urmare a acestui lucru, eu atunci am corectat o factura gresita de mine (factura era facuta in excel, nu era factua fiscala)

Acum sa detaliez putin:
- clientul era din afara Romaniei, s-a facut export. Exista o declaratie vamala de export, care are ca valoare statistica suma pusa de mine in factura gresita.
- clientul are o declaratie vamala de import facuta pe suma corecta, ca urmare a transmiterii de catre a mine a facturii corecte.
- am trimis deasemenea o scrisoare catre vama din tara respectiva, in care am explicat ca s-a gresit factura si ca am atasat factura corectata.
- diferenta de bani intre cele doua facturi este foarte mica, le-am propus sa platesc eu acea diferenta insa mi s-a pus in vedere ca aceasta neconcordanta trebuie reparata altfel ma vor da in judecata pentru ca am semnat documente in numele firmei si ca ei tin neaparat ca documentele firmei sa corespunda. Declaratia vamala de import din cate stiu nu apartine firmei exportatoare ci firmei importatoare...
- am discutat cu comisionarul vamal care face lucrarile de export pentru acea firma, si mi-a spus ca nu se mai poate repara acest lucru dar ca nici nu este vreo problema.
- mentionez ca nu am semnat nicio fisa a postului, care dupa parerea mea ar trebui sa defineasca in mod clar atributiile mele.
- in momentul de fata nu mai lucrez la aceasta firma

As dori sa stiu ce as putea face pentru a rezolva intr-un fel aceasta problema, nu am niciun chef de procese pentru niste lucruri care nu au cauzat nicio problema de ordin financiar si mai ales nu au fost facute cu rea intentie. Are vreo relevanta faptul ca eu nu am semnat fisa postului?

P.S. CIM a incetat la terminarea perioadei de proba, pentru ca mi s-au pus in carca niste responsabilitati pe care cel dinaintea mea nu le-a avut, evident eu fiind la inceput nu am reusit sa fac perfect ambele lucruri, si urmarea a fost ca firma a hotarat sa incheie colaborarea cu mine la sfaristul perioadei de proba.