Nicolaie Ciobotaru a scris:
Intrebari care precizeaza mai corect problema ca sa nu \"discutam discutii\":
1. Acuzatia are sanse sa ajunga in instanta sau \"e numai joc de glezne\" ?
2. Ce rol (uri) administrativ(e) vi s-au atribuit verbal in perioada de proba chiar daca nu a-ti semnat o fisa a postului?
3. In perioda de proba a-ti fost coordonat si verificat in ceea ce faceti de un indrumator sau de seful dvs. ?
4. Daca nu au fost prejudicii financiare ce interes credeti ca se ascunde in spatele acuzatiilor ?
5. Corectarea facturii a fost facuta printr-o factura suplimentara de adaus sau printro noua factura cu o suma inferioara anulandu-se prima factura in acord cu partenerul (firma) ?
6. Cine v-a comunicat suma facturata ?
7. A-ti anuntat greseala in firma si modul ei de corectare adoptat ?
1. Nu stiu ce sa spun, sefa mea a mai amenintat si alte firme cu care colaboram (in special transportatori) cu judecata, si niciodata nu s-a ajuns la asa ceva, e posibil sa fie doar un joc de glezne insa daca nu este, cum m-as putea apara? Si oare ce ar putea vrea de la mine?
2. Oficial functia mea a fost cea de Agent Vanzari, insa am facut mult mai multe (facturare, logistica, relatia cu vama plus un \"task\" de care sefa mea a vrut sa scape si mi l-a pasat mie, desi cel dinaintea mea nu l-a facut, si care ocupa enorm de mult timp si mai ales nervi.
3. In tot ce faceam ma verificam singur, nimeni nu m-a verificat, iar cu cel pe care l-am inlocuit am stat impreuna numai 3 zile dupa care am ramas singur. Intr-adevar la inceput cand nu stiam sa fac anumite lucruri intrebam, insa de verificat nu m-a verificat nimeni.
4. Nu as sti sa va spun exact. Nu am avut o relatie prea buna cu sefa mea, mai ales din momentul in care eu am inceput sa pun intrebari cu privire la prioritatile pe care eu le am (taskul suplimentar primit de la ea nu avea nicio legatura cu activitatea mea principala)
5. Corectarea facturii a fost facuta doar prin modificarea facturii existente si trimiterea ei la client. Asa cum am spus erau facturi facute in Excel, facturi de export, si intr-adevar aici a fost greseala mea ca nu mi-am dat seama, declaratia vamala de export (facuta dupa factura gresita) are o valoare inferioara fata de declaratia vamala de import care are o valoare cu aproximativ 100 de euro mai mare (facuta dupa factura corectata).
6. Suma de facturat o stiam eu, eu faceam totul, introducerea preturilor, a greutatilor pentru fiecare produs si a modului de ambalare.
7. Nu, nu am anuntat, pentru ca eu eram singurul care se ocupa de aceste lucruri am considerat ca fiind o greseala a mea v-a trebui sa o rezolv singur, eram convins ca se poate rezolva in acest fel, si asa cum am scris mai sus, nu mi-am dat seama ca v-a exista acea mica diferenta intre declaratiile de export si de import. Deasemenea cand acest lucru s-a intamplat deja fusesem anuntat ca nu se v-a mai continua colaborarea cu mine si ultimul lucru pe care mi-l doream era sa fiu certat de sefa pentru greseala facuta (avea prostul obicei sa tipe si sa urle la absolut oricine pentru orice motive)
As dori sa mai precizez ca in actele firmei la care am lucrat nu este nicio diferenta, factura de export corespunde 100% cu declaratia de export, la fel si la client, factura de import corespunde 100% cu declaratia de import. Suma pe care probabil ei o vor plati in plus se poate acoperi in contabilitatea firmei din RO, pentru ca la toate platile facute de client intrau mai putini bani datorita unor comisioane luate de bancile intermediare. Singura problema ar putea fi ca in gestiunea firmei din RO au ramas niste produse, cele pe care eu nu le-am facturat initial, dar m-am oferit sa le achitizionez eu fictiv si sa platesc contravaloarea lor insa am fost refuzat.
Probabil ca v-am ametit cu atata gargara...