avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general import export
Discuție deschisă în Contabilitate în general

import export

O firma din UE importa marfa din Turcia si, din greseala o dirijeaza spre Romania in loc de Croatia. Firma fiind si clientul firmei din Romania cere ca noi sa facem formalitatile vamale, facandu-ne factura de vanzare, si ulterior sa exportam in Croatia marfa , in numele lui. Cum sa procedam sa fie toate in regula?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 17:42, 3 Septembrie 2010
Practic aveti o achizitie intracomunitara din tara din ue si un export(nu livrare intracomunitara).Ar trebui sa aveti factura de achizitii intracomunitare din tara x din ue si cumparator dvs.firma y din romania.Ulterior dvs facturati catre Croatia si faceti export , intocmind declaratie vamala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Justificare scutire tva pentru export. olf olf O firma di romania exporta o anumita cantitate de marfa intr-o tara non UE pentru care incaseaza suma integrala. In momentul receprionarii marfii de catre ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)