avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am voie sa fac import/achiz.intracom??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am voie sa fac import/achiz.intracom??

Buna ziua,

Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face astfel de operatiuni? Nu e vorba de comert cu ridicata ci cu amanuntul, doar ca in unele cazuri am nevoie sa fac achizitii intracomunitare si import.

Neexistand coduri CAen pentru import si ac. intrac. ma gandesc ca pot cumpara produse si din alte tari. Sau am nevoie de ceva in plus?

Pareri, va rog??
Cel mai recent răspuns: Andreea.theo , utilizator 12:26, 8 Decembrie 2022
activitatea se desfasoara in baza codului caen pe care il aveti autorizat. nu exista un cod special pentru activitati de import-export. Mentiunea cu privire la desfasurarea activitatii de import-export sunt prevazute in actul constitutiv.
sigur ca puteti achizitiona marfa fie din ue fie import . Caen 4791 se refera la ce faceti Dvs cu marfa , la felul in care desfasurati activitatea, si nu la provenienta marfii, in speta data. Trebuie sa tineti cont ca pentru achizitii din eu va trebuie mai nou codul eori : cititi aici:
[ link extern ]

iar pentru anumite tipuri de marfuri se platesc accize
(vedeti aici :[ link extern ] ),

iar marfurile venite din state non ue , sint considerate import si veti plati in vama tva si taxe vamale .
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
rog sa stergeti... au fost probleme la postarea raspunsului. Merci .
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
Si mai trebuie sa stiti ca statul roman nu va mai lasa sa platiti TVA trimestrial ci va comuta automat pe TVA de platit lunar din momentul aparitiei unei facturi de la un furnizor strain. Si asta incepand din acel moment si pana inchideti firma chiar daca aveti doar o singura factura cu marfa de import. Recomandarea este sa functionati cu 2 firme pe una sa importati si de pe cealalta sa vindeti.
multumesc muuult pentru raspunsuri si precizari

Alte discuții în legătură

Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)
Ce coduri caen sunt necesare pentru import export din u.e.? liliana1966 liliana1966 as dori sa stiu ce coduri caen sunt necesare pentru importul de marfuri din ue on line -alimentare si nealimentare-si vanzarea lor in Romania si on line si ... (vezi toată discuția)
Livrare materiale de constructii in austria siracusa siracusa Buna ziua! As dori cateva informatii daca este posibil sau sa ma indrumati catre cineva in masura sa-mi raspund privind urmatoarea intrebare: Am o societate de ... (vezi toată discuția)