avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prestare servicii extracomunitar cu material client
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prestare servicii extracomunitar cu material client

Buna seara.

Am o mica nelamurire referitor la procedurile care trebuie urmate si documentele care trebuie intocmite in urmatoarea situatie:
- clientul, firma canadiana, trimite in romania materia prima pentru prelucrare
- furnizorul, SRL platitor de TVA, prelucreaza materia prima si trimite produsul finit in afara.

noi am procedat astfel:
1. la importul materiei prime am platit si tva si tv pe baza de declaratie vamala
2. la export am facut o proforma pe 10 euro, am cerut un liber de vama si am trimis marfa fara declaratie vamala, direct prin curier ca era graba mare
3. ulterior am emis factura externa pe suma de ~3500 euro... am trimis-o pe mail, am inregistrat-o, fara declaratie vamala, in contabilitate... ceea ce am inteles ca nu prea e ok #-o

care este procedura corecta?
cum pot sa fac o declaratie vamala, daca este musai necesarea, la marfa care a plecat deja numai pe baza facturii?

multumesc

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mostra sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei achizitii de mostre din China. A fost emisa o factura proforma cu mostra in ... (vezi toată discuția)
Documente import china Verisss Verisss buna ziua, V-qsw ruga sa ma ajutati cu un raspuns vizavi la o problema legata de un import de aparatura pentru salon de infrumusetare din china. a ajuns marfa ... (vezi toată discuția)