firsim
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru a deschide succesiunea v-a trebui să solicitați un certificat fiscal care cuprinde toate bunurile mobile si imobile ale parintelui dvs.defunct. Exista o practică bine cunoscută de a nu se elibera certificatele fiscale pentru succesiune decat dupa achitarea datoriilor ,mai ales că sunteți unic moștenitor.
firsim
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Certificatele fiscale eliberate nu pot fi rectificate.Daca figurați la poziția de rol cu bunuri declarate ,in indiviziune cu rudele dvs.aveti toate drepturile pentru a obține acel certificat fiscal. Completări un nou formular de certificat însoțit de o copie de pe CI. De obicei un certificat fiscal nu poate contine erori decat daca au fost debitate in baza de date eronat informațiile cu privire la imobil din certificatul de succesiune, de exemplu suprafete,an de construire,date de identificare,strada,numar,etc.Totusi, sunteți moștenitor?Nedumerirea mea provine din faptul că initial vi s-a cerut o procura notariala de reprezentare , apoi o persoană descurcareată v-a prezentat variantă eliberării unui certificat fiscal pe baza unei cereri transmisă pe email, si ulterior după corectarea erorii din baza de date v-a solicitat iar procura pentru eliberarea certificatului. Dacă sunteți moștenitor si aveti bunurile declarate în indiviziune ceea ce vi se intampla este lipsa de profesionalism combinată cu exces de zel.
In ce timp pot fi incasate de la cec titlurile anrp pentru care ministerul de finanțe a emis recipisa de plata. Angajații Cec spun că intr-un an de la emiterea recipisei de plata de catre Ministerul de Finanțe.
Titlul de despagubire este emis pe numele a trei titulari. Despagubirea de acorda in transe. Pentru a intra in posesia sumei cuvenite din titlul emis pentru prima transa este necesar ca doi titulari sa imputerniceasca pe unul dintre ei sa ridice banii, legal cu procura întocmită de notar. Nedumerirea mea rezida in faptul ca functionarul de cec bank a facut precizarea ca trebuie prezentate pentru fiecare transa ,anual alte procuri care contravin precizări ordinului MF din 2017 care precizează că procurile se întocmesc o singură dată la emiterea primei tranșe de despăgubire si este valabilă și pentru următoarele tranșe până la achitarea sumei totale cuvenite.
De obicei,acest tip de procese verbale de amenda sunt intocmite la limita termenului de redactare,adica 6 luni de la data constatarii producerii faptei.
Din punct de vedere legal, ar trebui să primiți un singur proces verbal de constatare și sancționare a contravenției.
Având o lungă experiență în acest domeniu, nu vreau să vă neliniștesc, ci doar să vă previn, puteți primi și două PVCC-uri pentru o singură zi.
Nu știu, poate că și-au mai schimbat practica între timp și au mai citit și legea.
Sfatul meu, rămâneți vigilent, primul proces-verbal îl achitați, restul le contestați imediat în instanță (să sperăm că nu va fi cazul).
Amenzile sunt luate in debit de catre primarii daca institutia care a intocmit pv de amenda face dovada ca acesta a fost comunicat contravenientului. Institutia care a aplicat amenda transmite contravenientului care nu a fost de fata la intocmirea acestuia , sau a refuzat sa semneze, procesul verbal de amenda prin posta cu confirmare de primire, sau dupa caz prin afisare pe usa la domiciliul contravenientului.
Amenda pentru nedepunere documente este stabilta la nivelul fiecarui consiliu local coroborata cu prevederile codului fiscal si se poate achita in termen de 48 ore de la comunicare de catre proprietarul locuintei. ( O suma modica daca se achita la 48ore, undeva 35-40 lei). Dvs. trebuie sa intelegeti ca la calcularea impozitul pe cladiri, Codul fiscal face distinctie precisa incepand cu anul 2016 care sunt cladirile rezidentiabile (spatiu cu destinatie expresa de locuinta) si cladirile nerezidentiale , spatii care au fost construite in scopul desfasurarii de activitati economice, sau declarate ca sedii de societati in care se desfasoara activitate economica.
Termenul de depunere a declaratiilor pentru spatiile nerezidentiale a fost prelungit pana la data de 31.05.2016.
In cazul dvs., proprietarul apartamentului trebuie sa mearga la directia de impozite si taxe locale sa fie scazut din evidenta fiscala pe baza documentul de adjudecare( Dvs. spuneti a fost adjudecat de banca).
Codul fiscal precizeaza obligativitatea declararii impozitului pe cladiri rezidentiale numai daca se desfasoara activitate in incinta sediului social declarat al societatii.
De obicei pentru situatia dvs.( nu este obligatoriu), preventiv foarte multe persoanele fizice proprietari, au depus copii de pe facturile de utilitati, in sensul ca sunt platite in nume propriu, declaratie pe propria raspundere a asociatului societatii ca nu desfasoara activitate si ca nu deduce cheltuielile cu utilitatiile in contabilitatea firmei, copie de pe contractul de comodat si o copie de pe codul de inregistrare al firmei.
In opinia mea ambii gestionari pot fi trasi la raspundere. Dar in contextul in care disparitia mijlocului fix a fost constatat dupa patru ani, apare o intrebare fireasca la care trebuie sa aveti dvs. un raspuns . La inventarierea anuala, (conform legii contabilitatii , inventarierea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar este obligatorie si se efectueaza anual), nu a fost constatata faptic lipsa mijlocului fix? Imposibil.
Am uitat sa precizez ca in prealabil societatea de transport are obligatia prezentarii decontului cu abonamentele emise, decont pe care il transmite intotdeauna pana la data de 10 a lunii urmatoare, primeste acceptul primariei si apoi emite factura. Precizarile sunt specificate in HCL. Asa incat data emiterii facturii este anterioara prezentarii decontului si acceptului pentru emiterea facturii.