avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate kylie82

Activitate kylie82

Imi cer scuze ca insist insa pe diverse forumuri gasesc raspunsuri contradictorii. Unii zic ca sepoate,altii ca nu. De ex pe acest topic se zice ca se poate. www.avocatnet.ro/content/for...

La fel am gasit pe mai multe forumuri insa nimeni nu spune articolul in baza caruia s-a tras aceasta concluzie.
Avand in vedere ca fetita mea s-a nascut in februarie (inainte de ordonanta din martie si ordonanta din octombrie) ar putea sotul meu sa intre in CIC pt diferenta de 4 luni in timp ce eu accept contractul de munca? Nu mai stiu cum prevede legislatia la cat s-a schimbat anul acesta.
Buna ziua,

Sunt casatorita de 3 luni si inainte de casatorie parintii au dorit sa-mi transmita prin contract de vanzare cumparare apartamentul lor. Am ales contract de vanzare-cuparare deoarece o donatie ar fi putut fi atacata de fiul tatalui meu vitreg dintr-o casatorie anterioara, cu care nu mai tine legatura de 30 de ani de cand s-a recasatorit.

Pentru ca nu aveau la momentul acela toate documentele (cadastru, intabulare, chit electrica, administratie, etc) am facut un contract de mana cu doi martori.

Acum dorim sa obtinem o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare cumparare si sa ateste ca tranzactia s-a efectuat cu titlu oneros si inainte de data casatoriei (nu stim cum am putea sa-l contactam pe fratele meu vitreg pentru a-si da acordul la vanzare si nu vrem sa fie bun comun al sotilor).

Nu imi este clar cine pe cine trebuie sa cheme in judecata pentru a obtine acest act si cum ar trebui formulata cererea pentru a obtine rezultatul dorit (am auzit de tot felul de cazuri in care instanta a obligat vanzatorul sau cumparatorul sa se prezinte la notar pentru autentificare in loc sa dea hotarare iar parintii mei doresc neaparat ca validitatea acestui act sa fie data de instanta din motiveleprezentate mai sus).
Multumesc. Se schimba lucrurile daca am un contract de consultanta dar traiesc in Romania, am domiciliul in Romania, sunt cetatean roman insa prin contract castig venituri inafara tarii, impozitate acolo (uk)?
Buna seara. Sunt mama unei fetite de 7 luni si mai am 5 luni de indemnizatie crestere copil.
Sotul meu a ramas fara job si ne gandeam sa emigram. Daca primesc un contract afara trebuie sa renunt la indemnizatie chiar daca nu obtin venituri impozabile in Romania? Sau poate contractul meu de aici sa ramana suspendat pana la data la care copilul implineste un an urmand sa se desfaca la aceasta data?