Refuzul acordarii salariului compensatoriu se poate contesta in instanta in termen de 6 luni de la data incetarii c.i.m. si nu in termen de 45 de zile ...
In termen de 45 de zile se contesta decizia de concediere si nu nerespectarea preavizului ... sanse sunt 50% de castig si 50 % de pierdere .. nimeni nu va poate garanta si nici sa va spuan ca veti castiga 100%.
si conform CCMului la nivel de ramura pot sa-i contestez in instanta ca nu mi-au respectat preavizul de 4 ore si solicitarea salariului compensatoriu?
nerespectarea preavizului de 4 ore o mai pot contesta? prietena mea jurista cu care am vb eu imi zicea de cele 45 de zile mentionate anterior pe legea dialogului social...ce posibilitate am sa castig cele contestate de mine? care sunt etapele procedurii de actionare in instanta a angajatorului de unde am fost concediata? care sunt riscurile pe care ar trebui sa mi le asum? cum s-ar putea solutiona acest proces, ce probabilitati credeti ca sunt?
CCM nu se incheie individual .. poate vreti sa spuneti c.i.m. = contract individual de munca ... angajatorii privati nu au nicio obligatie legala sa va raspunda in acel termen de 30 de zile. In reg.intern al acestora trebuie sa fie prevazuta procedura de soluţionare a cererilor sau a reclamaţiilor individuale ale salariaţilor.
Refuzul acordarii salariului compensatoriu se poate contesta in instanta in termen de 6 luni de la data incetarii c.i.m. si nu in termen de 45 de zile ...
Daca angajtorului ii sunt aplicabile prevederile acelui CCM , atunci sunteti indreptatita sa primiti acel salariu compensatoriu prevazut in CCM-ul respectiv.