sa ma fac mai inteles va dau un exemplu concret:
-eu lucrez Luni , Miercuri , Sambata , Duminica
si vreau sa imi iau concediu o saptamana , de luni pana duminica sa fiu liber , dar angajatorul mi-a comunicat ca pentru sambata si duminica nu mi se poate acorda concediu .
Ce solutii as avea sa imi iau concediu / liber de luni pana duminica din pct de vedere legal ?
Asta am inteles . Dar avand in vedere ca unii dintre noi lucreaza si in weekend cum se poate proceda pentru a beneficia de liber ? Nici schimbul de tura nu mi se pare foarte avantajos sau recuperarea zilelor. Nu exista si o cale legala de a putea beneficia de liber in weekend in momentul in care te duci intr-o vacanta spre exemplu ?
Buna ziua ,
Lucrez intr-o institutie bancara,intr-o pozitie de executie , iar programul de lucru este de 12 ore cu o zi libera de luni pana duminica. Avand un astfel de program in momentul in care ne luam concediu 3 sau 4 zile , avem o saptamana libera. Asta ne-a facut sa nu ne putem lua tot concediul in decursul unui an si sa pierdem cate 6 - 10 zile de concediu . Directoarea nu doreste sa acorde concediu ca spune ca nu are oameni si ca ne-a dat destul anul asta . Noi avem concediu pe 2011 vreo 7 zile neluate si pe anul acesta 21 de zile de care nu ne-am atins si totusi in conditiile astea nu se acorda concediu , dar nici nu se compenseaza zilele ramase , ci le pierdem.
Mai nou ni s-a comunicat ca de aici inainte sa scapam de zilele de concediu chiar daca luam CO luni si miercuri , marti fiind liberi se va considera tot zi de concediu si ar insemna 3 zile , pentru ca avem prea mult timp de concediu spune dansa .
Este in regula asa? Cum ar trebui sa procedam ?
Iar in al doilea rand , desi in contract scrie clar ca se lucreaza o zi cu o zi , dansa ne chema sa ajutam colegi din alte sucursale care au treaba ,dar sa venim din ziua noastra libera , desi in contract scrie ca avem 24 de ore libere dupa 12 lucrate . Iar daca ne prezentam sa ajutam in ziua noastra libera nu ni se acorda ore suplimentare si nici zile libere , ba mai rau , daca nu vrem sa ne prezentam ni se spune ca se va tine minte si nu se vor acorda concedii .
E normal asa?
Va rog sa ne indrumati cum sa procedam?
Mentionez ca nu ne-am adresat la HR , ci doar cu doamna directoare am avut discutiile astea .