avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate pmccbg

Activitate pmccbg

Răspuns la discuția concediu de odihna
Va multumesc
sa ma fac mai inteles va dau un exemplu concret:
-eu lucrez Luni , Miercuri , Sambata , Duminica
si vreau sa imi iau concediu o saptamana , de luni pana duminica sa fiu liber , dar angajatorul mi-a comunicat ca pentru sambata si duminica nu mi se poate acorda concediu .

Ce solutii as avea sa imi iau concediu / liber de luni pana duminica din pct de vedere legal ?
Asta am inteles . Dar avand in vedere ca unii dintre noi lucreaza si in weekend cum se poate proceda pentru a beneficia de liber ? Nici schimbul de tura nu mi se pare foarte avantajos sau recuperarea zilelor. Nu exista si o cale legala de a putea beneficia de liber in weekend in momentul in care te duci intr-o vacanta spre exemplu ?

Multumesc,
Iar in cazul in care se doreste a se lua concediu pe weekend cu se poate proceda ?
Buna ziua ,
Lucrez intr-o institutie bancara,intr-o pozitie de executie , iar programul de lucru este de 12 ore cu o zi libera de luni pana duminica. Avand un astfel de program in momentul in care ne luam concediu 3 sau 4 zile , avem o saptamana libera. Asta ne-a facut sa nu ne putem lua tot concediul in decursul unui an si sa pierdem cate 6 - 10 zile de concediu . Directoarea nu doreste sa acorde concediu ca spune ca nu are oameni si ca ne-a dat destul anul asta . Noi avem concediu pe 2011 vreo 7 zile neluate si pe anul acesta 21 de zile de care nu ne-am atins si totusi in conditiile astea nu se acorda concediu , dar nici nu se compenseaza zilele ramase , ci le pierdem.
Mai nou ni s-a comunicat ca de aici inainte sa scapam de zilele de concediu chiar daca luam CO luni si miercuri , marti fiind liberi se va considera tot zi de concediu si ar insemna 3 zile , pentru ca avem prea mult timp de concediu spune dansa .
Este in regula asa? Cum ar trebui sa procedam ?

Iar in al doilea rand , desi in contract scrie clar ca se lucreaza o zi cu o zi , dansa ne chema sa ajutam colegi din alte sucursale care au treaba ,dar sa venim din ziua noastra libera , desi in contract scrie ca avem 24 de ore libere dupa 12 lucrate . Iar daca ne prezentam sa ajutam in ziua noastra libera nu ni se acorda ore suplimentare si nici zile libere , ba mai rau , daca nu vrem sa ne prezentam ni se spune ca se va tine minte si nu se vor acorda concedii .
E normal asa?

Va rog sa ne indrumati cum sa procedam?

Mentionez ca nu ne-am adresat la HR , ci doar cu doamna directoare am avut discutiile astea .