Am urmatoarea speta:
Un prieten cetatean roman a cunoscut o fata din Filipine. Sunt intr-o relatie de o luna dar a aparut o problema, si anume ea a venit in Romania cu viza turistica valabila 90 de zile iar in aproximativ o luna trebuie sa paraseasca tara deoarece viza va expira. Acum prietenul meu spune ca ei se iubesc, sincer eu vad doar interes la mijloc, dar cert e ca fata ar dori sa se casatoreasca cu el, iar el nu mai are mult pana sa spuna da.
Eu l-am sfatuit sa o astepte sa isi rezolve actele in Filipine, cat o dura, 6 luni, un an, dar el parca nu mai vede nimic in jur. Acum fiecare face ce vrea cu viata lui dar totusi as vrea sa il ajut cu cateva sfaturi juridice de aceea va cer ajutorul.
1. Daca se casatoresc, ce tip de regim matrimonial ar trebui sa aleaga pentru a-si proteja viitoarele bunuri, cel al comunitatii conventionale sau cel al separatiei de bunuri?
2. Daca prietenul meu va observa pe parcurs ca a fost pacalit, poate invoca asta ca motiv de divort? Daca nu, ce modalitati de despartire rapida are ?
3. Casatoria am inteles ca ii ofera cetateanului strain momentan doar drept de rezidenta in Romania, in cat timp isi poate lua cetatenia ?
4. Orice alte sfaturi juridice pentru aceasta speta sunt binevenite !