avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean strain

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:
Un prieten cetatean roman a cunoscut o fata din Filipine. Sunt intr-o relatie de o luna dar a aparut o problema, si anume ea a venit in Romania cu viza turistica valabila 90 de zile iar in aproximativ o luna trebuie sa paraseasca tara deoarece viza va expira. Acum prietenul meu spune ca ei se iubesc, sincer eu vad doar interes la mijloc, dar cert e ca fata ar dori sa se casatoreasca cu el, iar el nu mai are mult pana sa spuna da.
Eu l-am sfatuit sa o astepte sa isi rezolve actele in Filipine, cat o dura, 6 luni, un an, dar el parca nu mai vede nimic in jur. Acum fiecare face ce vrea cu viata lui dar totusi as vrea sa il ajut cu cateva sfaturi juridice de aceea va cer ajutorul.
1. Daca se casatoresc, ce tip de regim matrimonial ar trebui sa aleaga pentru a-si proteja viitoarele bunuri, cel al comunitatii conventionale sau cel al separatiei de bunuri?
2. Daca prietenul meu va observa pe parcurs ca a fost pacalit, poate invoca asta ca motiv de divort? Daca nu, ce modalitati de despartire rapida are ?
3. Casatoria am inteles ca ii ofera cetateanului strain momentan doar drept de rezidenta in Romania, in cat timp isi poate lua cetatenia ?
4. Orice alte sfaturi juridice pentru aceasta speta sunt binevenite !

Multumesc anticipat,

Stima !
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 15:46, 23 Septembrie 2012
Buna ziua cetatenia se dobindeste in 5 sau 6 ani depinde de la tara la tara ,,si-o poate lua mai devreme daca au intre timp copii,o data ce se casatoreste in rominia are drepturi la bunurile lui nu in totalitate,dar o parte dupa ce dobindeste cetatenia are drept la fel ca un romin,daca se casatorea pe teritoriu filipinez si ii era transcrisa in romina era alta situatie,,poate avea drept si copii ei daca are copii din alta casatorie dupa decesul lui daca sunt casatoriti ,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am o situtie mai deosebita, m-am casatorit cu o filipineza ... elvissb elvissb salut,am o situtie mai deosebita,m am casatorit cu o filipineza in Filipine in 2018 ,fiind gravida(probabil cu mine,nu stiu nici acum daca este sau nu copilul ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu o filipineza Petru0786 Petru0786 Buna ziua, locuiesc de 4 ani in Londra si as dori sa ma casatoresc in Romania cu o filipineza care locuieste in Filipine. Este posibil dupa casatorie ca ea sa ... (vezi toată discuția)