avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte casatorie cu cetatean indian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte casatorie cu cetatean indian

Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la Ambasada ne-au spus ca pe langa dovada de celibat ii trebuie si permis de rezidenta pe teritoriul Romaniei in vederea obtinerii certificatului de cutuma . Fara acest permis cum putem sa ne casatorim daca nu-l obtinem ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Anca Iova , utilizator 20:03, 23 Iunie 2024
1.actele necesare pentru cetăţeanul român
- buletinul de identitate ( în original şi copii xerox )
- certificatul de naştere (în original şi copie xerox)
- certificatul medical prenupţial(eliberat de medicul de familie)
- taxele de cununie
După caz: sentința de divorț rămasă definitivă ori certif.de deces a fostului soț
-actele se depun cu 10 zile înainte de încheierea căsătoriei
-la depunerea actelor este obligatorie prezenţa ambilor parteneri
2. actele necesare pentru cetăţeanul străin indian
- paşaportul (trebuie să fie valabil atât la data înaintării actelor cât şi la data oficierii căsătoriei, să aibă viză de intrare valabilă în România) -în original şi copie xerox
-Atenţie! adeverinţele de cutumă eliberate de Ambasada Indiei la Bucureşti pentru cetăţenii indieni, prin care se atestă dreptul de a se căsătorii cu străini nu sunt considerate şi nu pot fi asimilate certificatelor de celibat. Ambasada Indiei din România eliberează doar un certificat ce indică poziţia legală privind această căsătorie, fără a ţine cont de situaţia matrimonială concretă a persoanei solicitante. În consecință adeverinţa de cutumă originală/dovadă originală eliberată de Ambasada Indiei din România trebuie să fie însoţită de un document eliberat de autorităţile locale competente din India, apostilat datat recent, (maxim 3 luni) sau care să aibă prevăzut în cuprins termenul de valabilitate, din care să rezulte că cetățeanul indian nu este căsătorit, sau că este divorţat ori văduv şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei în România-în original, copie şi traducere legalizată.
- certificatul de naştere apostilat (în original şi copie xerox) şi traducerea în limba română legalizată a acestuia (în original şi copie xerox)
- certificatul medical prenupţial (eliberat de medicul de familie al soţului/soţiei din România)
- declaraţie notarială (conf.art.34,alin 3 din legea 119/1996 republicată) din care să rezulte că- nu se cunoaste niciun impediment, motiv de natură legală, care să împiedice încheierea căsătoriei și
-legea aplicabilă regimului matrimonial, regimul matrimonial ales la căsătorie este…………(după caz se va alege regimul:comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională), conform legii române ori legii de cetăţenie.
- dacă cetăţeanul străin nu cunoaşte limba română la depunerea actelor și oficierea căsătoriei este necesară prezenţa unui translator/ interpret autorizat care să aibă la el autorizaţia de translator în original şi ştampila/parafa proprie care să cunoască limba de cetăţenie (hindusă) a cetăţeanului străin (se întocmeşte pv si fotocopie după autorizaţia interpretului şi ştampila/parafa translatorului).

Nu vreau sa va dezamagesc dar este imposibila casatoria intre un cetatean roman si un cetatean indian pe teritoriul Romaniei in cazul in care cetateanul indian detine viza de scurta durat.Va trebuie certificatul de cutuma neaparat care trebuie eliberat de Ambasada Indiei in Romania dar de cativa ani Ambasada Indiei nu mai elibereaza astfel de certificate deoarece au fost infaptuite multe casatori ilegale( bigamie). Ambasada elibereaza certificatul numai cetatenilor indieni care au viza de lunga sedere (studii, job..etc). Am fost in aceasi situatie dumneavoastra luna trecuta. Cea mai usoara cale este sa veniti in India si sa va casatoriti. Sper ca v-am fost de folos si in cazul in care doriti informatii despre casatoria in India si obtinerea permisului de rezidenta roman dupa nu ezitati sa ma contactati.
Buna,sunt in aceeasi situatie,ai reusit pina la urma sa te casatoresti in Romania?
Buna. Ceva noutati sau solutii gasite in aceasta problema? Daca inteleg corect, ambasada Indiei refuza eliberarea certificatilui de cutuma, chiar daca exista un certificat de celibat apostilat de m ae India, blocand astfel căsătoria?
Buna ziua, puteti da mai multe detalii despre casatoria pe teritoriul indian si despre eliberarea actelor pentru rezidenta in Romania? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice georgetazih georgetazih As dori sa-mi scrie-ti actele necesare pentru casatoria in Romania dintre un cetatean roman si un cetatean indian si procedurile.Daca poate sa-mi trimita ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)