Data terminarii preavizului este undeva la jumatatea lunii. Deci prima zi de somaj este in urmatoarea zi lucratoare. La calculul pt somaj nu a fost loata in calcul si ultima luna lucrata. Intrebarea este: pe adeverinta cu salariile trebuie trecuta si ultima luna care nu a fost luata in calcul?
Va multumesc pentru raspunsurile primite. Mai am o rugaminte. Va rog supuneti-mi si mie ce trebuie sa contina adeverinta care insoteste concediul medical la intreruperea somajului. Am inteles bine, ca trebuie o adeverinta din care sa reiese salariul brut pe ultimele 6 luni lucrate, precum si explicit zilele lucrate? Ma scuzati pentru insistenta dar cei de la resurse din fosta societate nu stiu ce sa-mi dea, au spus ca nu au mai facut asa ceva si nu vreau sa fac mai multe drumuri avand in vedere ca trebuie sa ma deplasez in alt orasi decat cel cu domiciliu.
buna ziua, va rog explicati-mi si mie daca beneficiez de concediu medical pe timpul somajului avand in vedere ca nu sunt infirm si nu raman cu nici un handicap locomotor, care este formula de calcul (cati bani voi primii) si perioada maxima de acceptare a concediului medical? Mentionez ca sunt somer de 1,5 luni.