pamintul este "tinut" de parti fara acte de proprietate. acum am inceput noi mostenirea. singura parcela care va fi intabulata este cea care o vom "cumpara" eu si sotul meu (nepot al bunicului - care detine Titlurile de proprietate). Partajul voluntar este mai ieftin sa inteleg? Partile s-au inteles - fiecaruia ii va reveni partea pe care oricum o "tine" in acest moment - dar va avea acte de acum . Sper ca m-am facut inteleasa si nu v-am ametit cu descrierea.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu alegerea cai celei mai putin costisitoare ( eu platesc toate cheltuielile) pentru obtinerea unui teren din mostenire. Mentionez ca totul este amiabil , partile s-au inteles fiecare din cele 2 surori ale socrului au partea lor, restul renunta in favoarea sotului, doar ce tine de pamint - mai exista si alte imobile. S-a facut mostenirea dupa bunicul - unde sint 3 mostenitori; socrul - decedat, si 2 surori.Pasul urmator , am facut mostenire dupa socru - alti 4 mostenitori . Una din surorile socrului renunta ( sau ne vinde partea), cealalta tine o bucata de teren fara acte. Pamintul este pe 2 titluri de proprietate. Cum este mai simplu si mai ieftin - tinind cont ca toata cheltuiala imi apartine mie si sotului meu , sa obtinem acel teren care ne intereseaza? Acum sint la intabulare. Facem act de vinzare , partaj sau donatie?? sa nu fie nici atacabil. Va multumesc frumos.