Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu alegerea cai celei mai putin costisitoare ( eu platesc toate cheltuielile) pentru obtinerea unui teren din mostenire. Mentionez ca totul este amiabil , partile s-au inteles fiecare din cele 2 surori ale socrului au partea lor, restul renunta in favoarea sotului, doar ce tine de pamint - mai exista si alte imobile. S-a facut mostenirea dupa bunicul - unde sint 3 mostenitori; socrul - decedat, si 2 surori.Pasul urmator , am facut mostenire dupa socru - alti 4 mostenitori . Una din surorile socrului renunta ( sau ne vinde partea), cealalta tine o bucata de teren fara acte. Pamintul este pe 2 titluri de proprietate. Cum este mai simplu si mai ieftin - tinind cont ca toata cheltuiala imi apartine mie si sotului meu , sa obtinem acel teren care ne intereseaza? Acum sint la intabulare. Facem act de vinzare , partaj sau donatie?? sa nu fie nici atacabil. Va multumesc frumos.
Faceti partaj ca este scutit de impozit. Nu am inteles ce este cu pamantul care il detine o sora fara acte? Pentru ala cine este proprietar? este intabulat?
pamintul este "tinut" de parti fara acte de proprietate. acum am inceput noi mostenirea. singura parcela care va fi intabulata este cea care o vom "cumpara" eu si sotul meu (nepot al bunicului - care detine Titlurile de proprietate). Partajul voluntar este mai ieftin sa inteleg? Partile s-au inteles - fiecaruia ii va reveni partea pe care oricum o "tine" in acest moment - dar va avea acte de acum . Sper ca m-am facut inteleasa si nu v-am ametit cu descrierea.
Partaj
cadarg
As dori sa ma lamuriti cu urmatorul aspect .Eu vreau sa intabulez o casa cu gradina dar pe titlul de proprietate este trecuta si o sora de-a socrului care nu a ... (vezi toată discuția)