buna dimineata am o mare problema cu impozitul pe terenul agricol eu impreuna cu sotul meu si fata mea locuim in casa parinteasca din partea sotului problema e ca titlul de propietate e pe numele bunici sotului meu socri si bunicii sint toti decedati dar in urma au ramasa mostenitorii care au impartit terenul arabil cum au fost fiecare deacord dar problema e ca nu vor sa plateasca si impozitul pe ce detine si noi pentru ca locuim in casa parinteasca trebuie sa platim si acest impozit din lipsa de bani nu am putut face dezbaterea mostenirii .Intrebare e cit costa un partaj voluntar la notariat sau la judecatorie multumesc
Cel mai ieftin pentru dumneavoastra cred ca ar fi un partaj voluntar la mediator. Daca majoritatea partilor sunt de acord cu partajul. Partajul la mediator are valoarea unei hotarari de expedient. Hotararea de expedient este acea hotarare pe care instanta o da in urma intalegerii amiabile a partilor cu conditia ca partile sa se fi intales pe toate aspectele conflictului.
Mai mult puteti negocia si restituirea impozitului achitata de dumneavoastra pana in acest moment.
se dezbat mostenirile apoi se face partajul voluntar . La succesiuni trebuie platit impozit pe succesiune daca a trecut mai bine de doi ani de la deces. Partajulo este scutit de impozit. Insa fara dezbaterea sucesiunilor snu se poate face nimic.
succesiunea nu e facuta si au trecut 17 ani si ce vreau eu safac un partaj voluntar precu mostenitorii sa recunoasca ce teren detin sa poat plati impozit pe acesta pentru ca eu nu am obligatia de a plati impozit pe tot ce e trecut in titlul de propietate pentru ca nu detin aceste terenurii
Cum sa fac
FELEA1979
buna ziua-as dori sa ma informez.bunicul meu avea o mostenire de 10 ha de teren arabil,copii intrei ei nu au dezbatut mostenirea neavand titlul de propietate. ... (vezi toată discuția)