avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa fac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa fac

buna ziua-as dori sa ma informez.bunicul meu avea o mostenire de 10 ha de teren arabil,copii intrei ei nu au dezbatut mostenirea neavand titlul de propietate. tatal meu a decedat avand pamantul in custodie la plata impozitului. as dori sa stiu, am dreptul ca fiul lui sa pot trece direct prin primarie titlul de propietate? va multumesc mult si astept raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 18:49, 25 Ianuarie 2016
Inteleg ca bunicul a mai avut alti copii in afara de tatal dvs; dezbateti succesiunea la notar pt a va stabili cotele din mostenire si dupa caz, sa faceti scoaterea din indiviziune, urmand ca ulterior, cu certificatul de mostenitor sa obtineti tiltul de proprietate pe teren
Direct la primarie nu se poate solutiona aceasta situatie. Este necesar sa va adresati unui notar public in vederea dezbaterii succesiunii de pe urma bunicului si a succesiunii de pe urma tatalui (daca nu ati dezbatut-o) urmând ca ceilalti copii ai bunicului fie sa renunte la partea lor, fie sa urmati procedurii iesirii din indiviziune cu acestia sub forma partajului voluntar sau judiciar.
Prima etapa este la notariat si in acest mod veti afla si care este atitudinea celorlalti copii ai bunicului referitor la terenul in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune assarom assarom Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar pretul acestuia melinaR melinaR buna dimineata am o mare problema cu impozitul pe terenul agricol eu impreuna cu sotul meu si fata mea locuim in casa parinteasca din partea sotului problema ... (vezi toată discuția)