avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate capucy

Activitate capucy

Răspuns la discuția Prescriere taxa spitzaliare
Doar o palma? poi pt. o palma nu ma va trimite in judecata, nu ?
Se tot leaga ...
Dar totusi ei nu dau pe nimeni in judecata pe civil, pt. asi recupera paguba? :)))
Inseamna ca sunt prosti ... sincer... poate-l pocnesc din nou pe betiv peste bot pt. ca se tot leaga de prietena mea;)
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Spitalul nu va mai poate da in judecata...si nici nu poate merge la executor.
Cititi cu atentie ce am scris ca sunteti student...

Amenda nu s-a prescris din cate am inteles.

Fapta s-a petrecut in 2008 , iar procurorul a dat repede ordonanta SUP dupa aproximativ 3 luni, politia a rezolvat dosarul la 2 saptamani dupa incideint (la o zi dupa ce respectivul cu certificat medical a depus plangere penala impotriva mea).
Deci amenda aia administrativa pe motiv ca fapta nu prezinta pericol social (propusa de politist si confirmata de procuror) se prescrie sau nu dupa 1 an ?

Ca sa nu mor prost... spitalul unde a gresit? ca nu m-a dat in judecata pe civil? sau ca nu s-au dus la executor? de unde sa stiu ca nu s-au dus la executor?
totusi ce inseamna "de la data cand a fost supusa executarii" cand au inceput sa-mi ia cel putin 1 leu din salar? mentionez ca sunt student la MASTER si nu am lucrat o zi ... si nici nu si-au luat vreo zi. De la parchet nu am auzit nimic. Nici de la ei nici de la FISC. e normal?
Deci amenda de la parchet intr-un an de zile e "nimic" , nu mai existe "chestii" cu care termenul sa fie prelungit cu inca 1 an, resetat de la zero? asa cum am inteles ca este in cazul amenzile de circulatie?

Am citit pe forum ca UP se poate redeschide daca apar elemente noi, iar violentele si loviturile se prescriu in termen de 7.5 ani , parchetul nu imi poate zice ca am facut abuz de "increderea lor" si sa ma lase cu un cazier, trimita in puscarie cu suspendare pt. acei 500 lei neplatit? nu cu rea credinta, dar tipul mi-a apucat de gat si mi-a tras si o palma. era s-o astept pe a doua?

Apropo, de ce spitalul nu da in judecata? sau nu merge la executor judecatoresc? Chiar aveam martori cu care sa demonstrez iar unui ratat de betiv (de care a fugit si nevasta si copii) chiar ar merita o "opripe tip p" pe pensie, asa se nu mai bea ca....

Hoooo hooo , mie mi s-a zis ca amenda pe 18^1 (fapta nu prezinta pericol social) se prescrie in termen de 1 an. Asa mi-a zis politistul care pazaeste parchetul... pt. ca m-am dus sa intreb si politistul a zis ca nu e zi de audienta dar imi zice el ca daca a trecut un an si nu "m-au executat" s-a uitat de amenda respectiva, mi-a zis ca doar daca as avea salariul si sa-mi puna proprie, iar eu la data respectiva aveam 19 ani si terminam liceul.

Iar despre spital..scuza-ti-ma de ce nu au deschis proces civil, ca sa-l chem si pe ratat? si ce au cu mine daca de la el a inceput totul?

App in ordonanta scrie ca "Se retina in sarcina C ca in data de .... l-a agresat pe I prin aceea ca l-a lovit cu pumnul in zona capului pe fondul unui conflict declansat de I , care se afla sub influenta baturilor alcoolice" ceva genu. Ce se inseamna ca se retina in sarcina mea? deci eu sa platesc spitalul chiar daca ala a inceput tot?!

cu ordonanta respectiva spitalul s-a dus la executor judecatoresc, ca pe afisierul ala de la instanta nu am vazut pe civil vreodata ca spitalul sa dea in judecata pe cineva? e ca si Banca, executa creanta?!

pot sa le fac plangere pt. hartuire contra spitalului?

1. Poi, stau si ma intreb , din ce cauza nu s-au dus la un executor judecatoresc pentru banii respectivi ? nici in civil nu m-au dat in judecata, nici pe mine, nici pe baiatul respectiv. Nu e vina lor? de ce nu dau in judecata pe civil daca de la el a inceput totul?

2.. Nu am amenda penala, ce doar admnistrativa. Data de politie, si confirmata de procuror si apoi de prim procuror.
In urma cu 4 ani l-am batut pe un tip care s-a legat de mine intr-un bar.
Am primit SUP cu amenda de 500 lei (fapta nu prezinta pericol social deoarece el a sarit la mine la bataie), iar spitalul mi-a sarit in gat sa le platesc 1000 lei cheltuieli cu spitalizarea.

Au trecut 4 ani ...

As dori sa stiu daca amenda data de procuror s-a prescris, iar daca spitalul imi poate face ceva dupa 4 ani, avand in vedere ca orice amenda se prescrie dupa 3 ani, am intelesc ca chiar si datoriile.

Nu doresc sa platesc amenda dintr-un principiu: nu sunt vinovat ca altul imi sare la gat, si nici nu cred ca trebuie sa-i spun unui ... cu frumosul sa nu imi traga palme peste fata.

Spitalul mi-a trimis 2 invitatii de plata (sunt somatii?!) dar nu m-au dat nicidoata in judecata (nu s-a judecat cauza a ramas dosarul la politie) ca sa le platesc. Pot sa-mi faca ceva? au trecut 3 ani ...faza nasoala e ca de obicei se leaga de mine, ma caut tot de sarbatori prin decembrie (cred ca au bilantul de sfasit de an nesatisficator) dar sa-l mai caute si pe ala de la care a inceput scandalul. In ordonanta procurorului (de scoatere de sub urmarire penala!!!!!!!!!) nu scrie ca as datora bani nimanui !