avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere taxa spitzaliare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere taxa spitzaliare

In urma cu 4 ani l-am batut pe un tip care s-a legat de mine intr-un bar.
Am primit SUP cu amenda de 500 lei (fapta nu prezinta pericol social deoarece el a sarit la mine la bataie), iar spitalul mi-a sarit in gat sa le platesc 1000 lei cheltuieli cu spitalizarea.

Au trecut 4 ani ...

As dori sa stiu daca amenda data de procuror s-a prescris, iar daca spitalul imi poate face ceva dupa 4 ani, avand in vedere ca orice amenda se prescrie dupa 3 ani, am intelesc ca chiar si datoriile.

Nu doresc sa platesc amenda dintr-un principiu: nu sunt vinovat ca altul imi sare la gat, si nici nu cred ca trebuie sa-i spun unui ... cu frumosul sa nu imi traga palme peste fata.

Spitalul mi-a trimis 2 invitatii de plata (sunt somatii?!) dar nu m-au dat nicidoata in judecata (nu s-a judecat cauza a ramas dosarul la politie) ca sa le platesc. Pot sa-mi faca ceva? au trecut 3 ani ...faza nasoala e ca de obicei se leaga de mine, ma caut tot de sarbatori prin decembrie (cred ca au bilantul de sfasit de an nesatisficator) dar sa-l mai caute si pe ala de la care a inceput scandalul. In ordonanta procurorului (de scoatere de sub urmarire penala!!!!!!!!!) nu scrie ca as datora bani nimanui !
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
capucy, utilizator
Cel mai recent răspuns: capucy , utilizator 21:03, 26 Septembrie 2012
Da, datoria catre spital se pare ca s-a prescris.
Termenul era de 3 ani.
In ce data a fost data solutia de scoatere de sub urmarire penala?

Spitalul nu va poate executa silit daca nu are o hotarare judecatoreasca. Incearca marea cu degetul cu aceste somatii/ notificari.

Amenda penala este o creanta fiscala, se prescrie in termen de 5 ani. Statul va poate executa silit, solicitand totodata penalitati de intarziere.

1. Poi, stau si ma intreb , din ce cauza nu s-au dus la un executor judecatoresc pentru banii respectivi ? nici in civil nu m-au dat in judecata, nici pe mine, nici pe baiatul respectiv. Nu e vina lor? de ce nu dau in judecata pe civil daca de la el a inceput totul?

2.. Nu am amenda penala, ce doar admnistrativa. Data de politie, si confirmata de procuror si apoi de prim procuror.
nu s-au dus in instanta ca n-au bani si timp pentru asa ceva.

si amenda administrativa tot creanta fiscala este. Inainte sa se faca 5 ani de zile, poate veti primi ceva legat de asta....... de obicei Finantele asa fac cu creantele fiscale.
Hoooo hooo , mie mi s-a zis ca amenda pe 18^1 (fapta nu prezinta pericol social) se prescrie in termen de 1 an. Asa mi-a zis politistul care pazaeste parchetul... pt. ca m-am dus sa intreb si politistul a zis ca nu e zi de audienta dar imi zice el ca daca a trecut un an si nu "m-au executat" s-a uitat de amenda respectiva, mi-a zis ca doar daca as avea salariul si sa-mi puna proprie, iar eu la data respectiva aveam 19 ani si terminam liceul.

Iar despre spital..scuza-ti-ma de ce nu au deschis proces civil, ca sa-l chem si pe ratat? si ce au cu mine daca de la el a inceput totul?

App in ordonanta scrie ca "Se retina in sarcina C ca in data de .... l-a agresat pe I prin aceea ca l-a lovit cu pumnul in zona capului pe fondul unui conflict declansat de I , care se afla sub influenta baturilor alcoolice" ceva genu. Ce se inseamna ca se retina in sarcina mea? deci eu sa platesc spitalul chiar daca ala a inceput tot?!

cu ordonanta respectiva spitalul s-a dus la executor judecatoresc, ca pe afisierul ala de la instanta nu am vazut pe civil vreodata ca spitalul sa dea in judecata pe cineva? e ca si Banca, executa creanta?!

pot sa le fac plangere pt. hartuire contra spitalului?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
capucy, utilizator

Alte discuții în legătură

Am sau n-am cazier tomyastur tomyastur in anul 1999 in urma divortului an fost acuzat de fosta sotie ca am spart usa de la casa in care am locuit ,casa care era inchiriata,si am fost dus in fata ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar danield11 danield11 In 1996 am fost condamnat la o amenda penala in urma unui dosar penal la regimul circulatiei (conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu ... (vezi toată discuția)
termen prescriptie amenda administrativa auto musati musati Va rog sa-mi spuneti in cat timp se prescrie o amenda administrativa.multumesc (vezi toată discuția)