avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am sau n-am cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am sau n-am cazier

in anul 1999 in urma divortului an fost acuzat de fosta sotie ca am spart usa de la casa in care am locuit ,casa care era inchiriata,si am fost dus in fata procurorului care m-a amendat penal,sau cum se chiama,din 2000 locuiesc in strainatate si am nevoie de cazier.Intrebarea mea este daca acea amenda s-a prescris sau nu,mentionez ca nu-mi aduc aminte sa fi platit-o,si daca a-s putea obtine cazierul fara sa vin in Romania,va multumesc
ART. 126
Termenele de prescripţie a executării pedepsei
#M32
(1) Termenele de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:
#B
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.
#M32
(1^1) Termenul de prescripţie a executării pedepsei amenzii aplicate persoanei juridice este de 5 ani.
(1^2) Executarea pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice ce nu pot fi dizolvate sau a căror activitate nu poate fi suspendată se prescrie într-un termen de 3 ani, care curge de la data la care pedeapsa amenzii a fost executată sau considerată ca executată.
#B
(2) Termenul de prescripţie a executării sancţiunilor cu caracter administrativ prevăzute în art. 18^1 şi în art. 91 este de un an.
#M32
(3) Termenele arătate în alin. 1 şi 1^1 se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă, iar cele arătate în alin. 2 curg de la rămânerea definitivă a hotărârii sau, după caz, de la data când poate fi pusă în executare, potrivit legii, ordonanţa prin care s-a aplicat sancţiunea.
#B
(4) În cazul revocării suspendării condiţionate a executării pedepsei, a suspendării executării pedepsei sub supraveghere sau, după caz, a executării pedepsei la locul de muncă, termenul de prescripţie începe să curgă de la data când hotărârea de revocare a rămas definitivă.
(5) Măsurile de siguranţă nu se prescriu.

Stati linistit ca nu apare in cazier nimic
Amenda administrativa nu este mentionata in cazierul judiciar.

Amenda penala nu este prevazuta ca sanctiune alternativa in cazul infractiunii de furt, incriminata de art . 210 din Codul penal, savarsit intre soti.


Ar trebui sa nu aveti nimic trecut in cazier. Mai mult ca probabil ca ati primit o amenda administrativa.
Puteti solicita cazier prin oficiul consular al Romaniei din tara unde va aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar danield11 danield11 In 1996 am fost condamnat la o amenda penala in urma unui dosar penal la regimul circulatiei (conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu ... (vezi toată discuția)
termen prescriptie amenda administrativa auto musati musati Va rog sa-mi spuneti in cat timp se prescrie o amenda administrativa.multumesc (vezi toată discuția)
Prescriptie executare pedeapsa mariusuc mariusuc - dacă este o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani, termenul va fi format dintr-o perioadă fixă de 5 ani la care se adaugă jumătate din pedeapsa ... (vezi toată discuția)