Multumiri pt..incurajare,sper ca m-ai exista si oameni de buna credință in aceasta tara,m-ai ales ca nu am făcut nik ilega,si doar am refăcut o paragină care se afla într-o stare avansată de degradare .pana la urma trebuie cineva sa se implice sa repare ce alti au lăsat sa se drame ..Nu cred ca un om destupat la minte nu are puterea sa judece corect,ce am făcut bine si ce am făcut rau.Este adevărat ca România este tara surprizelor,dar exista si oameni cu valoare de adevăr.Acel care va gândi sa facă rau semenului sau va primi in schimb râul.Am întâmpinat atâtea lucruri in viața si bune si rele,dar daca gândești curat si fara sireteni cum este obișnuit la romani ,nu ai parte Decât de necazuri si suspine.
Așa ca voi lăsa lucrurile sa meargă de la sine,am încredere in mine si de fiecare data când am întâmpinat o problema ,buna credință ma ajutat.
Cu bine ,d-nule Avocat.
Ok.dar daca este prevazut de lege,de ce trebuie prevazut in contract sau într-o lege specială.
La ce faceți referire când spuneti lege specială,?exista un drept legal ce poate fi perimat sau înlocuit de o lege specială.Unde legea nu distinge nici interpretul nu trebuie sa distinga.
Lucrările au fost executate cu acordul proprietarului si in plus a fost obligația mea prevăzută si in contractul de închiriere,numai ca valoarea lucrărilor pt.reabilitare si modernizare a depășit cu mult cuantumul sumei prev.in contract,respectiv ,proprietarul a prevazut la încheierea contractului valoarea de 15.000lei necesari pt lucrări,dar eu am cheltuit mult mai mult.
In ce privește autorizarea lucrărilor conf.contractului aceasta cade in sarcina mea ,dar doar sa solicit si sa intocmesc documentația ,lucru ce l-am si făcut,dar ulterior am aflat ca ei vor elibera autorizatia de construcție,dar nici pana acum nu au eliberat-o.Au venit la fata locului după ce am construit au masurat,evaluat si a rămas sa intram in legalitate.
Mapn-ul are un regim special privind construcțiile,au un departament special care eliberează C.U si Autorizatie de construcție.
In fine sper sa găsesc o soluție amiabila ,singurul lucru care mă ingrijoreaza este sa nu îmi sufle altcineva afacerea ,după ce am muncit atât.
Oricum mi-am asumat un risc destul de mare când am început investiția .
Multumiri.
Cu bine
Imobilul este proprietate publica administrata de Mapn,domeniul public al statului,cunosc diferența dintre proprietăți,tocmai din acest motiv sunt nelamurit.
Investiția făcută de mine in acest imobil consta in demolarea unor anexe ce erau dezafectate si construirea unui spațiu complet nou.,si modernizarea celor existente.
Nu vad cum va face trecerea din public in privat,probabil prin OUG.
Pe mine mă interesează daca beneficiez de dreptul de premtiune la vânzarea acestui imobil.
Mentionez ca nu este prevazuta in contractul de închiriere aceasta clauza.,si in plus nu este o locuința.,este un imobil destinat producției .
Destul de încurcata situația,pt ca in cazul in care nu pot cumpara prin vânzare directa si se va supune proceduri de licitație publica,atunci contractul de închiriere ar trebui reziliat înainte de licitație,si in acest caz rămân descoperit pana la adjudecare.
Ce pot face legal in aceasta situație.?
Multumiri.
Buna ziua,
Sunt in căutarea unui raspuns la următoarea problema.
Dețin un imobil cu contract de închiriere pe 6 ani,ce aparține domeniului public al statului.Proprietarul adică Statul vrea sa scoată la vânzare prin licitație publica acest imobil.Din contractul de închiriere s-au scurs 2 ani.Eu am investiți in acest imobil de aproximativ 150mii euro,in modernizare si reparati,pt.ca imobilul era in paragină.
Întrebarea mea este următoarea.
Voi putea avea drept de premtiune pt.cumparare,tinand cont de faptul ca va fi scos la licitație publica,si in plus contractul de închiriere nu a expirat.
Mentionez ca in contract am o clauza de reziliere cu termen de evacuare dar in condiții speciale,adică ,neplata chiriei cea ce nu este cazul,sau în caz de utilitate publica urgență cea ce nu este cazul.
Care ar fi procedura in aceasta situație,m-ai ales ca eu am investit considerabil in imobil,investiția am făcut-o cu acordul administratorului imobilului.
Multumiri.